Çankaya Belediyesi, hazırladığı ‘Bilim Hikayeleri’ adlı 10 kitaplık seti 40 bin öğrenciye karne hediyesi olarak dağıtacak. Doğa olaylarının çocukların anlayacağı şekilde eğlenceli bir dille anlatıldığı kitapların sonunda boyama alanları da mevcut. Çocuk kitaplarının tanıtım etkinliğinde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 9 aylık başkanlığı sırasında en çok bu proje sebebiyle mutlu olduğunu söyledi.

Çocuk kitaplarının tanıtımı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe Başkan Alper Taşdelen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık İlköğretim Okulu ile Çankaya Belediyesi gündüz bakımevi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Öğrencilerin şarkılarla eğlendiği programda kitapların içeriğiyle ilgili bilgi verildi. Tanıtım etkinliğinde konuşan Başkan Alper Taşdelen, ilçedeki bütün ilkokullarda eğitim gören öğrencilere tatilde okumalarını için bu kitapları hediye edeceklerini ifade etti.

9 aylık belediye başkanlığı süresince birçok açılış yaptığını anlatan Taşdelen, “Bu kitapların bir setini de oğluma hediye ettim. Açık ifade edeyim ki kendi ürettiğim proje olması nedeniyle oğlumun bana o güzel geri dönüşü şimdiye kadarki açılışlar içerisinde en güzel, en sıcak olanıydı. Çünkü bir çocuğu mutlu ettiğinizde aslında bütün insanlığı, bütün dünyayı mutlu ediyorsunuz. Bu çocuk kitapları serisi gerçekten örnek olacak. Bir marka olacak. Bu güzel kitaplar sizlere armağanımız olsun” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, çocukların en iyi arkadaşının kitap olacağını belirtti. İnsanların bazen parçası olduğu siyasi partinin yaptıklarıyla övüneceği sebepler çıktığını dile getiren Berberoğlu, “Bugün de öyle bir gün. Bazıları -siyasetteki rakiplerimiz- büyük binalar yapıyor övünüyorlar, ağaçları kesiyor utanmıyorlar, suları kirletiyor pişkinlik yapıyorlar, üste çıkmaya çalışıyorlar. Bizim belediyemiz kitap çıkarıyor, 6 yaşında çocuklara dağıtıyor. İnanın çok gururluyum.” diye konuştu.

Başkan Taşdelen ve Genel Başkan Yardımcısı Berberoğlu, programın sonunda miniklere kitap seti ve elma şekeri hediye etti.