Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan İmam Hatip Liseleri Arası Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Kuran’ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan’ı Güzel Okuma yarışmaları Çankırı finali 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Ilgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Yeğin, Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akyol, şube müdürleri, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “Her yıl yapılan bu yarışmaların öğrencilerimizi yarıştırmaktan ziyade onları teşvik etmek, bir araya getirmek ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamaktır” dedi.

Seçici kurul başkanlığını da yapan İl Müftüsü Arslan Türk ise Kur'an-ı Kerim’in bize emanet edildiğini, elden ele, dilden dile, gönülden gönüle aktarılarak bir harfinin bile değişmeden kıyamete kadar hükmünün süreceğini ve bu görevi de gençlerin gerçekleştireceklerini vurguladı.

Yapılan yarışmalar sonucunda hafızlık dalında Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Somalili Shuaıb Ahmad Issa birinci olurken, ikinciliği Orta Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Akbulut, üçüncülüğü ise Ilgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hasan Balcı elde etti.

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nda yine Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Alperen Metin birinci olurken, ikinciliği Ilgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Resul Karagöz, üçüncülüğü ise Kurşunlu İmam Hatip Lisesi'nden Emrecan Coşkun elde etti.

Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması'nda birinciliği Ilgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Yasin Bulamaçcı elde ederken, ikinciliği Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mehmet Gündoğmuş, üçüncülüğü ise Kurşunlu İmam Hatip Lisesi'nden Emin Salih Köklü elde etti.

Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm öğrenciler ödüllendirildi.