Çankırı Müftülüğü'ne bağlı cami ve Kur’an kurslarında 22 Haziran’da başlayan Yaz Kur’an kursları bütün hızı ile devam ediyor. Üçer haftalık üç dönem halinde 9 hafta süre ile devam edecek olan kurslarda öğrencilere Kur’an-ı Kerim okumanın öğretilmesinin yanında dini bilgileri de veriliyor.

Hz. Peygamberin hayatı ve O’nun hayatından örnek davranış modelleri, İslam dini ile ilgili bilgiler, temel ibadetlerimizin yapılmasının uygulamalı öğretilmesi, günlük hayatta gerekli olan sure ve duaların ezbere okunması, İslam ahlakının topluma yaygınlaştırılması için gerekli bilgilerin verilmesi, İslam inanç ve ibadet esaslarının öğretilmesi ve öğrencilerin dini vecibelerini yerine getirebilme yeterliliğinin kazandırılması gibi birçok konularda bilgiler veriliyor.

Çankırı’nın en eski camilerinden biri olan Hacı Şeyhoğlu Cami İmamı Satılmış Uysal, şunları kaydetti: “3 dönemden oluşan yaz kursumuz devam ediyor. Kursiyerlerimizin seviyesine göre elif cüzü okuyan öğrencilerimize elif cüzü, Kur’an okuyanlara ise Kur’an okutuyoruz. Bunun yanında dini bilgiler dersi veriyoruz. Yaş sınırı kalktığından dolayı her yaştaki öğrenci grubunu kursumuza alıyoruz. Ve öğrencilerimize camiyi tanıtıp cemaat olmanın ruhunu aşılamaya çalışıyoruz.36 öğrencimiz var. Biz elimizden geldiği kadar cami, cemaat kültürünü ve yine elimizden geldiği kadar dini bilgiler aktarmaya gayret ediyoruz.”

Hacı Şeyhoğlu Müezzini İsmail Kösel ise "Yaz kursuna devam ediyoruz. Öğrencilerimize elimizden geldiği kadar en güzel şekilde faydalı olmaya, bilgilerini arttırmaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin çocuk olduğunu da düşünerekten onların oyun oynamalarına, onlarla beraber eğlenmeye ve onların çocukluklarını yaşamaya da aynı şekilde katkılarda bulunuyoruz. Onları sıkmamak için, en güzel dini eğitimi verebilmek için gayret ediyoruz.” dedi.

Yaz Kur’an kursları 21 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek.