Samsun Çarşamba Öğretmenevi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümünde resmi açılışı yapılarak faaliyete geçti.

Çarşamba Öğretmenevi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba İtfaiye Müdürlüğü binasının yanında bulunan yeni hizmet binasında faaliyete geçti.

İlçenin doğu yakasında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba İtfaiye Müdürlüğü binasının yanında bulunan yeni hizmet binasında faaliyete geçen Çarşamba Öğretmenevi ve Eğitim Merkezini Çarşamba protokolü ziyaret etti.

Yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve protokol üyeleri binanın Çarşamba’ya yakışan bir bina olduğunu dile getirdi. Öğretmenevinin yeni hizmet binasında konuşan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, şunları kaydetti: “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladığımız gün öğretmenevimizi de açmış olduk. 66 yataklı ve 12 suit odalı öğretmenevine Çarşambamız kavuşmuş oldu. Öğretmenevinin yapımında Çarşamba Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Dündar’ın büyük emekleri var. Daha önceki tarihlerde temeli atılan öğretmenevimiz Özel İdare ve Çarşamba Belediyemizin katkıları ile yapıldı. İlçenin büyük bir ihtiyacı idi, ihtiyacı da böylelikle gidermiş olduk. Çarşamba’ya hayırlı uğurlu olsun.”

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın ardından açıklama yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise “Öncelikle yeni öğretmenevi Çarşambamıza hayırlı olsun. Bu 4-5 yıllık bir çalışma, kapanan Özel İdare ile Belediyemizin ortak protokolü ile başlanan bir işti. Samsun İl Özel İdaresi yapım maliyetinin hemen hemen yarısını karşıladı. Kalan yarısını da Milli Eğitim Bakanlığımızın da desteği ile biz karşıladık. Biz yaptığımız işlerde Belediyemizin görev alanına girip girmediğine değil, memleketimizin ihtiyacı olup olmadığına bakıyoruz ve o şekilde de çalışmalarımızı yapıyoruz. Çarşambamıza böyle bir eser kazandırmış olduk. Mazeret sunmadan eser, kaynak yaratarak işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Ben binanın Çarşamba’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.