Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu'nun 4 bölümünden bu yıl mezun olan 440 öğrenci için tören düzenlendi.

Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni, geleneksel kep atma töreniyle sona erdi. Okulda birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencileri ise Çarşamba Ticaret Borsası birer altınla ödüllendirdi. Okul birincisi Nurseli Kıvanç’ın konuşmasıyla başlayan mezuniyet törenine OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz, Çarşamba İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Borsa Yönetim Kurulu üyeleri Hacı Toraman-Sezai Atsan, aileler ile öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı.

GELECEK YIL BİN 850 ÖĞRENCİ

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz, törende yaptığı konuşmada, "Okulumuz her geçen gün yeni açılan bölümleriyle büyümektedir. Bu yıl 440 arkadaşımızı mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Gelecek yıl oklumuzda bin 850 öğrencimizin olacağını tahmin ediyoruz. Karadeniz bölgesinin lojistik merkezinde olan ilimiz ve ilçemizde ara eleman yetiştiriyoruz. Tüm arkadaşlarımızı kutluyor, onlara gelecek hayatlarında başarılar diliyor, katılımcılara da teşekkür ediyorum." dedi.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, Çarşamba’nın üniversiteleşme yolunda ne kadar gayretli olduğunu gösterdiğini söyledi. Aynı zamanda OMÜ’nün Çarşamba’ya verdiği önemi de vurgulayan Eren, "Mezuniyetler hatırda kalan, unutulmaması gereken anlardır. Velilerimize 2 yıl önce çocuklarını bizlere emanet ettikleri için teşekkür ediyoruz. Biz de üniversite üst yönetimi ve Borsa Meslek Yüksekokulu olarak bu emanetlerinize sahip çıkmaya çalıştık. Kendi çocuklarımızın nasıl eğitim almalarını istiyorsak sizin çocuklarınıza da öyle eğitim verdik." diye konuştu.

BORSA ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

2014–2015 Eğitim-öğretim yılında, OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu’nda Bankacılık ve Sigortacılık programından Nurseli Kıvanç okul birincisi, Bilgisayar Programcılığı programından Ayşe Sarı okul ikincisi, muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden Sibel Yılmaz’ın ise okul üçüncüsü oldukları açıklandı. Başarıları ile dereceye giren ilk üç öğrenciyi de Çarşamba Ticaret Borsası altın takarak ödüllendirdi. Öğrencilerin yakalarına altınlarını Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Toraman ile Sezai Atsan taktı. Daha sonra öğrenciler hep birlikte kep attı.

Borsa Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreninde, İstiklal Marşı okunurken Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden öğrenciler işaret diliyle eşlik etti.