Samsun Çarşamba Gençlik Merkezi, üyelerinin serbest zamanlarını sosyalleşerek geçirmelerini sağlamak için yaz aylarında da ücretsiz kurslarına devam ediyor.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte gençlerin de serbest zamanları oldukça arttı. Çarşamba Gençlik Merkezi bütün bir yıl yaptığı gibi yaz aylarında da gençlere okuldan boşalan zamanlarını değerlendirme fırsatı sunuyor.

Kültürel ve sanatsal faaliyetler çerçevesinde, Çarşamba Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa açtığı ve şu anda devam eden; gitar, bağlama, piyano, keman, ney, bateri, ebru sanatı, resim, ahşap boyama, hat sanatı, halk oyunları, zumba ve satranç kurslarına 7-29 yaş aralığında birçok genç ücretsiz olarak devam ediyor.

Ayrıca Çarşamba Gençlik Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu gençlik kampları ve gezilere de Çarşamba Gençlik Merkezi aracılığıyla gençlerin katılabileceği duyuruldu. Yapılan açıklamada şöyle devam edildi: ”Yaz tatilinde kendinizi geliştirirken aynı zamanda tatil yapmak ve eğlenmek istiyorsanız bakanlığımız bu anlamda size müthiş fırsatlar sunuyor. Doğa ve deniz ve kamplarının yanı sıra Ankara, Adıyaman, Diyarbakır ve Çanakkale’yi kapsayan 4 gece 5 günlük geziler de siz gençlerin katılımını bekliyor. Üstelik kamplar ve geziler de tamamen ücretsiz. Bütün bu imkânlardan yararlanmak için ise tek yapmanız gereken Çarşamba Gençlik Merkezine başvurmanızdır.”