Kitap dağıtımı için Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sait Kırmacı toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim ÇOLAKKADI ve kitap dağıtımı yapılacak 50 okul temsilcisinin katılımıyla bir program düzenlendi. 

Programda proje hakkında bir sunum yapan proje koordinatörü ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Sinan EL, projemiz IPA kaynakları ile finanse edilmekte olup, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı  kapsamında yer alan “eğitim” öncelik ekseninin  2.1 no’lu tedbiri altındadır. Hibe programının sözleşme makamı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı, Operasyonel Faydalanıcısı ise T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'dır.

Okuma kitaplarının amacına ulaşacağına inanıyorum.

Sinan EL, projede zorlu süreçleri proje izleme uzmanlarının, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin katkılarıyla aştıklarını ve aynı zamanda proje eğitim faaliyetinin uygulandığı okul idarecilerinin de bu süreçte önemli katkılar sunduğunu, bu nedenle katkı veren herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyledi. Sinan EL, cehaleti ancak ve ancak okuyarak aşabileceğimiz düşüncesiyle proje kapsamında 50 okula toplam 5000 adet kitap veriyoruz, umarım verdiğimiz bu kitaplar amacına ulaşır, bu hususta okullarımızın gereken gayreti ve hassasiyeti göstereceğine inanıyorum dedi.
Proje faaliyetleri devam ediyor.

Proje kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belirlenen 10 ortaokulda 7 ve 8. sınıfa devam eden, öncelikli olarak, kız öğrencilere yönelik TEOG ve ders destek eğitimleri, hızlı okuma dersleri, rehberlik çalışmaları düzenlenmesi, Eğitim faaliyetine katılan toplam 400 öğrenciye spor elbisesi ve bu öğrenciler dahil toplam 500 öğrenciye eğitim materyali ve kırtasiye malzemesi seti desteği sağlanması, eğitim gerçekleştiği okullara basketbol ve voleybol topu desteği verilmesi, konferans ve seminer, sinema ve tiyatro etkiliği, 50 okula toplam 5000 adet okuma kitabı dağıtılması faaliyetleri yer almaktadır.
Proje hakkında detaylı bilgi için www.okuyabilsek.biz isimli web sitesini takip edebilir ve/veya proje koordinatörü Sinan EL ile [email protected] e-posta adresinden iletişim kurabilirsiniz.