Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kasım ayında düzenlenen ve geçen hafta açıklanan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarına göre Siirt Özel Celal Değer Koleji öğrencisi Hüseyin Çiçek Türkiye birincisi oldu.

26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına Türkiye genelinde 1 milyon 287 bin 847, Siirt il genelinde de 7 Bin 547 Öğrenci girdi. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarına göre, Siirt Özel Celal Değer Koleji öğrencisi Hüseyin Çiçek tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye birincisi oldu. Siirt Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Dülger, "Siirt il genelinde 7 Bin 547 Öğrenci Kasım dönemi TEOG Sınavına girmiştir. Öğrencilerimizden Hüseyin çiçek 120 netle Türkiye ve Siirt il birincisi olurken, öğrencilerimizden Halit Akkoyun ve Meryem Demir 119, Öykü Güler, Mehmet Yılmaz, Eren Saltık 118, Buğra Kaan Gümüş, Ahmet Ulutaş, Barış Çelik, Halil Akdemir 116, Rumeysa Yanık 115 doğru yaparak büyük bir başarıya imza atmışlardır." dedi.

Geçen yıl 700 tam puan alan öğrencileri Yılmaz Nergiz’le de Türkiye derecesi elde ettiklerini belirten Okul Müdürü Abdurrahman Dülger, bu başarıda emeği geçen anne-babalara, dershane ve okul öğretmenlerine teşekkür etti. Öğrencilerin bu başarısını Nisan ayında yapılacak TEOG sınavında da göstermelerini beklediğini belirten Dülger, öğrencilerinin başarısı adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını, öğrencilerinin daima yanlarında olduklarını belirtti.

Sınavdaki bütün sorulara doğru yanıt vererek Türkiye birincisi ve Siirt il birincisi olan Hüseyin Çiçek, böyle bir okulda okuduğu için sanşlı olduğunu, okul öğretmenlerinden ve rehberlik servisinden büyük destek gördüğünü, derslerine düzenli ve planlı bir şekilde çalıştığı için böyle bir başarıyı elde ettiğini dile getirdi.