Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker Çitil, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Sağlık Müdürlüğü Çalışanları katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Sağlık Müdürü Dr. Çitil; “Sağlık eğitimlerimiz gerek kendi bünyemizde, gerekse diğer kurumlar nezdinde devam etmektedir. Hatta halka yönelik olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde de usta öğreticilere ve diğer eğiticilere de eğitimler veriyoruz. Bunun yanında kendi bünyemizdeki birimlere hizmet içi eğitimlerimiz devam ediyor. 
Bu anlamda eğitim, iletişim ve istişare çok önemli. Arada kendimize ve ailemize de vakit ayırmamız gerekiyor. 
Burada da Eğitim verecek arkadaşlar “Çocuk Eğitimine Ait Küçük Notlar” adı altında detaylı bir sunu hazırlamışlar, inşallah bu da hepimize faydalı olur. Bu eğitimde, gerek kendimize ve gerekse ailemiz adına hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyor; ‘şimdiki nesiller hepimizin geleceğidir’ diyor ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra kürsüye gelen Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli Uzman PDR. Fatih Kılıçkara “Çocuğumuzun günde ortalama 2 saat Televizyon izlediğini düşünürsek, yılda 720 saat, 70 yıllık bir ömürde yaklaşık 7-10 yıl televizyon karşısında geçiriyor” diyerek sözlerine başladı.
“ Davranış kazandırmada en etkili yollar nelerdir, başka çocuklarla kıyaslamak, başkalarının yanında eleştirmek, sorularına cevap vermemek, Anne-Babanın söylediklerini kendisinin yapmaması, kendi çocuklarının eğitimini başkalarına havale etmek, ona özel zaman ayırmamak, söz verip sözünü tutmamak ve bir dediğini iki etmemek konularının altını çizdi.
Nasıl bir çocuk istiyorsanız, öyle anne-baba olun sözleriyle sunumunu sonlandırdı.