Mersin’in Silifke ilçesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erten başkanlığında sürdürülen Silifke-Olba Antik Kenti Olba Tiyatrosu’ndaki kazı çalışmaları sürerken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Olba Kazıları Çağrılı Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler belli oldu.

Türkiye’nin en önemli fotoğraf sanatçılarının katıldığı fotoğraf yarışmasının jüri başkanlığını Olba Kazıları Başkanı Prof. Dr. Emel Erten, jüri üyeliğini Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Aşkın Günay, Olba Kazıları Başkan Yardımcısı Murat Özyıldırım, Olba Kazıları Heyet Üyesi Öğr.Gör. Tuna Akçay ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Binol yaptı.

Yarışma kapsamında 350 eser, üç tur halinde incelenerek, birinciliği Mustafa Gümüş 2000 TL, ikinciliği Turan Sezer 1750 TL, üçüncülüğü ise yine Mustafa Gümüş 1500 TL elde etti. Ayrıca Fikriye Yıldırım 500 TL, Turan Sezer 500 TL ve İsmail Acar 500 TL da mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. Bunun yanı sıra yarışmada bir mansiyon dört de sergileme ödülü kazanan İsmail Acar 500 TL yarışmanın 'En İyi Fotoğrafçısı' ödülüne layık görüldü.

Öte yandan İsmail Acar dört fotoğrafıyla, Abdullah Atıl üç fotoğrafıyla, Mustafa Gümüş iki fotoğrafıyla, Münevver Dölek iki fotoğrafıyla, Tufan Bilir iki fotoğrafıyla, Turan Sezer iki fotoğrafıyla Ege Efe, Erol Özer, Hayrettin Kırdı, İbrahim Duman, Reşit Tok bir fotoğrafıyla sergileme ödüllerinin sahibi oldu.

Yarışmaya katılan fotoğraflar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Olba Kazıları arşivine dahil edilerek, bu arşivin geliştirilmesi amacıyla fotoğraf yarışmasının ikincisinin hazırlıklarına başlandı. Tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan Mersin’de, Olba Antik Kenti yüzey araştırmaları ve kazılar 2001 yılından beri aralıksız olarak devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Olba Kazıları’na 2014 yılından beri destek vererek, hem bilimsel faaliyetlere hem de kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesine katkı sağladı.