Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa başlattığı 'Kuru Üzüm Dağıtım' projesi, okulların kapanmasına iki hafta kala kuru üzüm dağıtımı başladı. Kampanya kapsamında Aydın Efeler İlçesi Gazipaşa İlkokulu’nda öğrencilere ilk üzüm dağıtımı yapıldı. Ana sınıfı ve ilköğretim öğrencilerine haftanın iki günü kuru üzüm dağıtılacak. Bu yıl öğrencilere sadece 4 gün üzüm dağıtılabilecek.

Aydın genelindeki ilkokul ve özel ve resmi anaokullarında salı ve perşembe günleri üzüm dağıtılacak. 25 gramlık paketler halinde öğrencilere dağıtılacak üzümlerle, çocukların abur cubur tüketimini engellenmek ve daha sağlıklı yiyecekler tüketmesi hedefleniyor. Kuru üzüm dağıtım projesi kapsamında 444 okulda 72 bin 160 adet kuru üzüm paketi dağıtılacak.

Çocukların hepsinin daha sağlıklı olmalarını isteyen İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Gıda Mühendisi Bülent Adak, çocukların üzüm ve süt tüketmelerini ve aburcubur besinlerden uzak durmaları gerektiğini söyledi. Ufak yaşta gelişmekte olan çocukların gelişmesine etki eden süt ve kuru üzümdeki kalsiyum ve potasyum vitaminlerin enerji bakımından faydalı olacağını düşündüklerini dile getiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, denetim ve kontrolleri yapılmış bu üzümleri öğrencileri sunacaklarını belirtti.

Aydın Efeler İlçesi Gazipaşa İlkokulu’nda gerçekleştirilen üzüm dağıtımına Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Demirci, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candan, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Gıda Mühendisi Bülent Adak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Figen Sezer ve okul müdürü katıldı. Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, çocuklara kuru üzüm ikram etti.