Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, özellikle kız çocuklarının okula kazandırılması için tarım işçilerinin çadırlarını tek tek geziyor.
Adana’da eğitimde atılan adımlarla okullaşma oranı ileri seviyelere çıksa da Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göç ederek Adana’ya gelen ve genelde çadırda yaşayan tarım işçilerinin çocuklarının bazıları okula gidemiyor. Bu durumu tespit eden İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, bizzat kendisi konuyla ilgilenerek, çocukların okula gönderilmesi için çadırları tek tek geziyor. Çadırlarda ailelerle görüşen Akpınar, anne ve babaları çocuklarını okula göndermek için ikna ediyor.
Akpınar, özellikle okula gönderilmeyen kız çocuklarının en yakın okula gönderilmesi için anne ve babaları uyardı. Akpınar, ailelerin çocuklarını okula göndermesi durumunda onlara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını, bütün kırtasiye masraflarını karşılayıp servis göndereceklerini kaydetti. Akpınar, uzun süre görüştüğü aileleri ikna ederek çadırlarda kalan bütün çocukların okula gönderilmesi sözünü aldı.
Okula gitmek yerine sabahtan akşama kadar tarlada çalışan çocuklar da bu duruma sevinerek, İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar’a teşekkür ettiler. Özellikle kız öğrenciler, ileride okuyup öğretmen olmak istediklerini, anne ve babaları gibi tarlada çalışıp çadırda yaşamak istemediklerini söylediler.