Bir grup amatör ve sportif olta balıkçısı, çocukları balıklar konusunda küçük yaşta bilinçlerdirmek amacıyla kampanya başlattı. Sosyal paylaşım sitesi 'facebook'ta grup kuran sportif balıkçılar, 30 ilde 400'e yakın çocuğa olta malzemesi dağıttı.

Grup yöneticisi Serkan Akalın, kampanyayı her çocuğu bir olta sahibi yapabilmek adına başlattıklarını söyledi.
Facebook'da 'BALIK-İNSAN-DOĞA' isimli grup kurduklarını kaydeden Akalın, kampanyaya beklenenin çok üzerinde katılım olduğunu belirtti. Ülkenin dört bir yanından gönderilen hediyelerle yüzlerce çocuğu olta sahibi yaptıklarını anlatan Akalın; "Çocuklarımızı olta sahibi yapmaktan öte bir hedefimiz var ki oda yarının büyükleri olacak olan kardeşlerimizin bu hobiyi bilinçli bir şekilde yapabilmelerini sağlamak. Balıkları zarar vermeden suya iade etmeleri gerektiğini kendilerine öğretmek. Bu amaçla gönüllü olarak dağıtım görevini üstlenen arkadaşlarımız, kardeşlerimize hediyelerini teslim ederken bilgilendirmek amacıyla kitapçıklar dağıtıyor" dedi.

Çocukların olta balıkçılığa gönül vemesinin bir çok kötü alışkanlıktan uzak durmalarını da sağlayacağını ifade eden Akalın, şunları söyledi; " Doğa ile her an iç içe olmaya heves edeceklerdir. Gelecek onların elinde bizler sadece bu güzel hobinin yolunu onlara gösterebiliriz. Benim tutabildiğim balıkları torunlarım da tutabilsin. Bu yüzden korumak ve bilinçlenmek şart. Yasal olmayan avcılıktan uzak durmak şart."

Sponsorluğunu av deposunun üstlendiği kampanyaya Sportif Olta Balıkçılığı Olta Balıkçılığı Federasyonu'nun (OBAF) da destek olduğunu dile getiren Akalın, kampanya kapsamında 30 ilde 400'e yakın çocuğa olta malzemeleri hediye edildiğini belirtti.