Sağlık Haftası nedeniyle Minopolis Çocuklar Şehri’nde yapılan ‘sağlık sohbetlerinde’ çocukların, anne ve babalarının sağlığına ne kadar duyarlı olduğu gözlemlendi.
Sağlık Haftası nedeniyle Minopolis Çocuklar Şehri’nde yapılan ‘sağlık sohbetlerinde’ çocukların anne ve babalarının sağlığına ne kadar duyarlı olduğu gözlemlendi. Çocukların uzman hekimlere en fazla sorduğu soru: “Annem ve babam sigarayı nasıl bırakır?” oldu.
Bakırköy Marmara Forum’da yer alan Minopolis Çocuklar şehri 8-14 Nisan Sağlık Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Bu etkinliklerde en çok ilgiyi ise Dr. Levent Abacı ile çocukların bir araya geldiği ‘çocuklarla sağlık sohbeti’ aldı. Bir hafta boyunca on kişilik gruplar halinde Dr. Levent Abacı ile atölye çalışması yapan çocuklar önce çocuk sağlığına dair bilgi aldılar sonra da kafalarında yer alan sorulara cevap aradılar. Yaklaşık 400 çocuğun katıldığı sohbetlerde en dikkat çekici olansa çocukların sorduğu sorular oldu. Çocukların yüzde 90’ı anne ve babalarının sağlığına dair sorular sordu. En çok ’anne ve babam sigarayı nasıl bırakır? Bu konuda biz ne yapabiliriz? ‘sorusu soruldu. Bunu ’annem ve babam nasıl zayıflar’ sorusu takip etti.
Çocukların anne ve babalarının sağlığını düşünmelerinin çok doğal olduğunun altını çizen Dr. Levent Abacı, "Çocukların duyarlılığı beni şaşırttı. Bu şunu gösteriyor bize aile sağlığını korumak için çocuklardan yardım alabiliriz. Bu yüzden sağlıkla ilgili çocuklara da hitap etmeliyiz. Tabii onları aşırı kaygılandırmadan” diye konuştu.