Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin davetlisi olarak Bulgaristan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen 25 öğrenci ve 6 öğretmen Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet kabakcı'yı ziyaret ettiler.

Ziyarette tercüman aracılığı ile öğrencilere Kahramanmaraş hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı: “Milletle birbirini tanıdıkça, kültürel alışverişler olmakta ve birbirlerini daha iyi analiz etmekte ve uzaklıklar yakınlaşmaktadır. Sanat çalışmaları, bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikler ülkeleri birbirine daha da yakınlaştırmaktadır.

Kahramanmaraş tarihi çok eskilere dayanan bir kenttir. M.Ö. 5000'li yıllara yani Halaf medeniyetine kadar inmektedir. Şu an müzemizde fillerin atası kabul edilen mamud heykeli bulunmaktadır. Bilinen tarihi ile sırasıyla Hitit, Asur, Roma, Germenicia, Araplar, Selçuklular, Dulkadiroğlu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış bir şehirdir.

Şehrimiz yüzölçümü bakımından ülkemizin 11. Şehri, nüfus olarak 15. Ekonomik olarak 17. Sırada yer alan bir şehir olup, tekstil, madeni eşya, ayakkabıcılık, kuyumculuk gibi alanlarda gelişmiş ve belli sıralarda bulunmaktadır. Tekstil üretiminde 550 civarında fabrika ile üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Dondurmamızı zaten biliyorsunuz. Dünyada iki türlü dondurma vardır. Birisi Roma Dondurması diğeri Maraş Dondurması. Roma dondurması daha çok meyvelerin karla karışımından elde edilirken, Maraş Dondurması sütün, orkide dediğimiz bitkinin yumrusundan elde edilen salep ile birleşmesinden elde edilir.

Belediye olarak teknik belediyeciliğimizin yanında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da hizmet vermekteyiz. Bugün Belediyespor Kulübü bünyesinde 3 bin civarında sporcu bulunmakta ve bu sporcularımız futbol, voleybol, güreş başta olmak üzere 12 dalda faaliyet göstermektedir. Güreşte hem birinci ligde hem de ikinci ligde, voleybolda ikinci ligde, futbolda üçüncü ligde faaliyet göstermekteyiz.

Ayrıca şehrimiz su kaynakları bakımından dünyada 3. Sırada yer almakta olup, yeşil alan konusunda da mükemmel alanlara sahiptir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan İngilizce tanıtım cd'leri dağıtıldı ve topluca resim çektirildi.

Ziyarete Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Emrullah Balbaba ile öğretmenler de katıldı.