Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı. Törene, öğrencilerin geçit töreninde, bölümleri ve mezuniyetle alakalı taşıdıkları esprili pankartlar damga vurdu.
Çanakkale 18 Mart Stadyumunda gerçekleştirilen törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, öğretim görevlileri ve öğrenci aileleri katıldı. Tören, hocaların resmi geçit töreniyle aileleri selamlamasıyla başladı. Ardından mezun öğrenciler geçit töreni düzenledi. Bu törende, mezun olan öğrencilerin, bölümleri ve mezuniyetleriyle ilgili esprili pankartları damga vurdu. Komik paylaşımlarla hem protokolü hem de aileleri güldüren öğrenciler, son olarak "Diplomalarımızın asıl sahipleri olan azizi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" yazılı bir pankartla geçti.
Geçit törenin ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer bir konuşma yaptı. Acer, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 1992 yılında kuruldu. Kuruluşunda, biri Çanakkale merkez de diğeri de Biga da olmak üzere iki yerleşke ile yola başladı. Aradan geçen 24 yıl sonrasında bugün, 6’sı Çanakkale merkezde olmak üzere 14 ayrı yerleşkede çalışan bir üniversite haline geldi. 14 fakülteyi, 4 enstitüyü, 1 Konservatuarı, 7 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulunu, ve 30’un üzerinde araştırma ve uygulama merkezini bünyesinde barındırıyor. 46 bine yakın öğrencisi 1,600’ün üzerinde akademik personeli, ve toplam 2,500 den fazla çalışanı ile 24 yılda devasa ve itibarlı bir bilim merkezi haline geldi. 200’e yakın üniversitenin bulunduğu ülkemizde, öğrenci sayısı açısından Türkiye’nin ilk 20 üniversitesi arasına girdi" dedi.
Ardından konuşan Çanakkale Valisi Hamza Erkal, "Bugün hep beraber bir coşkuyu gururu paylaşıyoruz. Bir çoğunuz 4-5 yıldır bu güzel memleketin hemşerisi olarak ve ÇOMÜ öğrencisi olarak burada yaşadınız. Bugün sizleri buradan mezun ederek ülkemizin her köşesine Çanakkale gönüllüsü olarak uğurluyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından mehter takımı bir konser verdi. Dereceye giren ödüllerinin verilmesinin ardından, tören mezun olan öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.