Çorum Hitit Üniversitesi’nde rektör adayı belirleme seçimi yapılıyor. Seçimlere, 4 yıldır rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, tek aday olarak girdi.

Hitit Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda yapılan seçim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Seçime tek aday olarak katılan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kısa bir konuşma yaptı. Prof. Alkan, kırgınlık ve düşmanlıklara yol açan seçimlerin aksine, örnek bir seçim gerçekleştirdiğini söyledi. Gelinen başarılı noktanın herkesin eseri olduğunu ifade eden Alkan, 4 yıl boyunca omuz omuza çalıştıkları gibi, bu hızla yollarına devam edeceklerini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından Sandık Kurulu oluşturuldu. Kurul Başkanlığını Prof. Dr. Mete Dolapçı yaparken, kurulda Doç. Dr. Muammer Cengil ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak görev aldı. Tek adaylı rektörlük seçiminde 223 öğretim üyesinin oy kullanması bekleniyor. Oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek. Seçimin ardından 6 ismin Yüksek Öğretim Kurulu'na gönderilmesi gerekiyor.