Tarihin en büyük imparatorluklarından Hititlere başkentlik yapan Çorum’da, Hitit Üniversitesi bünyesinde Turizm Fakültesi kuruluyor.

Hitit Üniversitesi tarafından uzun süredir talep edilen turizm fakültesi, Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilerek, Resmi Gazetede yayınlandı. Kuruluş kararının alınmasıyla birlikte 2006 yılında kurulan üniversitedeki fakülte sayısı 8’e yükselmiş oldu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye’de turizm alanında akademik çalışma yapan ve lisans düzeyinde öğrenci yetiştiren 28’inci fakültenin Çorum’a kurulduğunu açıkladı. 2015 yılında turizm fakülteleri için 4 bin 973 kontenjan ayrıldığını hatırlatan Rektör Alkan, ilk yerleştirmede fakültelerin doluluk oranının yüzde 92’yi aştığını kaydetti.

Turizm fakültesinin sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Alkan, “Turizm Fakültemiz çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim-öğretim ile orta ve üst kademe yönetici adayları, turist rehberleri ve yönetici şefler yetiştirmeyi; turizm alanında kaliteli, güncel ve uygulamaya dönük araştırmalar yaparak, bu alandaki bilgi üretimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.” dedi.

Çorum’un tarihi, kültürel ve coğrafi yapısıyla kültür turizmi açısından önemli bir zenginliğe sahip olduğunu dile getiren Rektör Alkan, şunları söyledi: “Tarihi mimarisi ve özgün somut-soyut değerleriyle önemli bir kültürel çekiciliği olan ilimiz, her yıl gerek yerli gerekse dünyanın dört bir yanından yabancı ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Mevcut değerlerin ortaya çıkarılması ve turizm potansiyelinin harekete geçirilip daha da ileriye taşınması noktasında önemli bir işlev görecek olan Turizm Fakültesi, şüphesiz ilimizin tanınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır.”

Yeni kurulan turizm fakültesinin dekanlık görevini yürütmek üzere vekâleten Prof. Dr. Mustafa Bıyık’ın görevlendirildiği bildirildi.