ÇÜ Kozan yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, üniversitenin sadece Kozan ve Ceyhan ilçelerinde fakülteleri bulunduğuna dikkat çekti.

Kibar, Kozan'ın tarihi dokusu ve kültürel miras zenginliği açısından ayrıca önem arz ettiğini ifade ederek, "Bu yıl fakültemizin bazı kısımları hizmet verecek. Bir an önce öğrenci alabilmek için bu şekilde bir düzenleme yaptık. Kampüs alanı içinde projemizi hazırladık en kısa sürede fakültenin kendi binasını yapmak için çalışmalarımız başlayacak. Bu konuda emeği geçen başta fakülte dekanımıza meslek yüksekokulu yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu

Üniversitelerin bilgi üretmek ve üretilen bu bilgiyi ülkenin faydasına sunma görevi olduğunu dile getiren Kozan Kaymakamı Avni Oral ise  “İnanıyorum ki bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kozan İşletme Fakültemiz bilgi üretecek bireyler yetiştirerek ülkemizin kalkınmasına fayda sağlayacaktır. Tüm Kozanlılar el birliği ile fakültemizi ve meslek yüksek okulumuzun daha iyi eğitim vermesi ve bir marka olması için el birliği ile çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek, yeni eğitim öğretim yılını başlattı.