Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü tarafından bahar dönemi etkinlikleri kapsamında Modada Ekolojik Yaklaşımlar konulu seminer düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’ndaki seminere konuşmacı olarak Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kenan Saatçioğlu katıldı. Etik moda tasarımının önemine değinen Saatçioğlu, son yıllarda Türkiye'de yeni olan bu kavramın 1980'li yıllardan itibaren Avrupa ve Amerika'da ortaya çıktığını söyledi. Saatçioğlu, ekolojik ürünlerin öneminin anlatılması ve bu yönde insanların bilinçlendirilmesi için reklam kampanyalarına ihtiyaç olduğunu belirtti.
Geleceğin tasarımcılarına modada ekolojik yaklaşımlarla ilgili bilgiler aktaran Kenan Saatçioğlu, Türkiye’deki pamuk üretim alanlarının büyük kısmının bulunduğu Çukurova ve Adana’nın moda dünyası açısından önemine değindi.
Seminerin sonunda ÇÜ Güzel sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu yaptığı konuşmada, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kenan Saatçioğlu’na katkılarından dolayı teşekkür etti.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.