Romancı, hikâyeci ve gezi yazarı Buket Uzuner Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Öğrenci Faaliyetleri Birimi’nin davetlisi olarak Adana’ya geldi. Uzuner edebiyat alanındaki deneyimlerini Çukurova Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.

Çukurova Üniversitesi, Edebiyatta İklim Çevre ve Sorunları konulu söyleşisiyle Buket Uzuner’i ağırladı. ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide açılış konuşmasını yapan SKS Öğrenci Faaliyetleri Birimi Sorumlusu Songül Yontay, öğrencilerin edebiyatla daha çok iç içe olabilmesi amacıyla organize ettikleri etkinlikte ünlü yazar Buket Uzuner’i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye yazar Buket Uzuner konuşmasına “Dünyadaki en güzel şey, insanın karakterini ve istediği hayatı yaşayabilmesidir” sözleriyle başladı. Uzuner, “ İnsan 40 yaşına kadar geldiğinde hayattaki gerçek mutlulukların aslında parayla satın alınmayan şeyler olduğunu öğreniyor.” dedi.

Yazmaya devam ettiği ‘Toprak’ adlı kitabından da söz eden Uzuner, “Toprak isimli romanım bitmek üzere. Bu kitabı yazarken kafamın içerisinde 15 kişi sürekli çalışıyor hissi yaşıyorum. Ve kafamda çalışan bu kişilerin benim için, şu anda beni dinleyen sizlerden ve okuyucularımdan daha gerçek olduklarını söyleyebilirim… Bu düşüncemin biraz şizofrenik bir açıklama olduğunu düşünebilirsiniz. Ama biz roman yazarları, gerçek dünya ile kurgu dünya arasında ciddi uçurumlar olduğunu savunur ve ayakta kalabilmek için de iki dünya arasındaki farkı görme yetimizi geliştirmeye çalışırız. Aksi takdirde sizlerin beğeniyle okuduğu, zaman zaman gerçek, zaman zaman da gerçekmiş gibi olan eserleri ortaya çıkarmamız güçleşir…” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, akademisyenler ile öğrencilerin büyük bir ilgiyle izlediği söyleşide Buket Uzuner, izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

Söyleşi sonunda ise SKS Öğrenci Faaliyetleri Birimi Sorumlusu Songül Yontay tarafından Buket Uzuner’e teşekkür plaketi takdim edildi. Etkinlik Buket Uzuner’in kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.