Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Türk Astronomi Derneği’nin (TAD) ortaklaşa düzenlediği, Hakkı Ögelmen Yaz Okulu Temel Bilimciler için Astronomi konulu yaz okulu başladı. ÇÜ Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (UZAYMER) başlayan yaz okulu 11 Eylül’de sona erecek.

Farklı üniversitelerden fizik, kimya, biyoloji ve matematik 4. sınıf öğrencileri ile bu alanlarda lisansüstü eğitim gören öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen yaz okulunda astronomi ile ilgili birçok konu ele alındı. Astronomiye ilgi duyan temel bilim öğrencilerine; temel ve güncel astronomi konularının anlatılacağı yaz okulunda kendi alanlarındaki ilimsel gelişmeler anlatılırken, teleskop ile gözlemsel çalışmalarda yapıldı. Astronomi mezunlarının iş ve çalışma olanaklarının tartışıldığı yaz okulunda farklı üniversitelerden akademisyenler eğitimci olarak görev aldı.

5 gün sürecek eğitimde Çukurova Üniversitesi UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz, Prof. Dr. Talât Saygaç (İstanbul Üniversitesi), Doç. Dr. Eda Sonbaş (Adıyaman Üniversitesi), Yrd. Doç. Ayşe Ulubay Sıddıki (İstanbul Üniversitesi), Arş. Gör. Sinan Aliş (İstanbul Üniversitesi) ve Öğr. Gör. Nazım Aksaker (Çukurova Üniversitesi), lisansüstü öğrencileri Hasan Avdan, Şenay Avdan, Furkan Dölek ve Aysun Yaşar okulun uygulama sürecinde yaz okuluna destek veriyor.