Türkiye’den Adana Çukurova ve Samsun 19 Mayıs üniversiteleri yetkilileri Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavları (YÖS) kapsamında Almanya’da Hamburg, Berlin, Dortmund, Münih, Stuttgart, Köln, Duisburg, Frankfurt olmak üzere 8 farklı merkezde sınav düzenledi.

Çukurova YÖS Sınav Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Sadullah Sakallıoğlu, “Bu sınavlarla yabancı öğrenci sayımızı artırmak istiyoruz. Bilindiği üzere Çukurova Üniversitesi ülkemizin en geniş kampusuna sahip, dünyada ilk 500 üniversite arasına girmeyi başarmış bir üniversite. Bu imkanları Almanya'daki çocuklarımıza sunmak istiyoruz." dedi.

19 Mayıs Üniversitesi adına sınav yapan Doç. Dr. Nalan Kızıltan ise Türkiye'de pek çok defa ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda görev aldığını ancak ilk kez yurtdışında sınava katıldığını belirtti.

“Hamburg'da öğrencilerin Türkiye’de okuma istekleri, sınava katılımları beni çok etkiledi." diyen Kızıltan,“Yabancı Öğrenci Kontenjanları Almanya’daki öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. Bunu çok iyi değerlendirmeliler.” dedi.