Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) 2014-2015 döneminde öğretim üyeleri arasında yardımcı doçentliğe, doçentliğe ve profesörlüğe yükselenler için akademik yükselme töreni düzenlendi. Törende 175 akademisyen cübbe heyecanı yaşadı.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yardımcı doçent, doçent ve profesörlüğe yükselen öğretim üyelerine akademik kıyafetleri giydirildi.
Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitedeki akademik kadroyu daha güçlü yapmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydederek, şunları ifade etti:
"Üniversiteler sadece bulunduğu şehrin değil bölgenin ve ülkenin de kalkınmasına öncülük eden kurumlardır. Biz de elimizden geldiği kadar bu güçlü akademik kadroyu oluşturmak için çaba gösteriyoruz. Bugüne kadar birkaç istisna durumun dışında çok şükür kadrosunu alamayan hiçbir öğretim üyemiz bulunmuyor. Sayı itibari ile söylemem gerekirse şu anda 202 profesör, 156 doçent, 448 yardımcı doçent olmak üzere 806 öğretim üyemiz var. Eğer buna araştırma görevlileri okutmanlarımızı da dahil edersek toplam 1753’tür. Ben bütün akademik kadromuza teşekkür ediyorum."

'ÜNİVERSİTELER ŞEHİRDEN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ'

Vali Alim Barut ise üniversitelerin şehirden ayrı düşünülmemesi gerektiğini belirterek, Cumhuriyet Üniversitesi’nin kaliteli bir akademik kadroya sahip olduğunu söyledi.

Barut, "Akademik yükselme törenine katılmaktan son derece mutuyum. Ben biliyorum ki bir milletin geleceğinin nasıl olacağını, o ülkenin kalkınmış olup olmadığını bilmek için çeşitli göstergeler var ama bunlardan en önemlisi, en bilineni ilmi ve seviyesidir. Burada da gördüm ki kaliteli bir akademik kadro var. Bu kadro üniversitemizi ve Sivas’ımızı geleceğe taşıyacak. Şu bir gerçek ki üniversiteler şehirlerden ayrı düşünülemez. Çünkü biz bir arada olduğumuz zaman ülkemize daha güzel bir hizmet edebiliriz ve şehir üniversite kaynaşması olduğu sürece burada huzur olacaktır, refah ve kalkınma olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından 29 profesör, 40 doçent ve 106 yardımcı doçent olmak üzere toplam 175 akademisyene cübbe giydirildi. Törene Belediye Başkanı Sami Aydın, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk ile il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.