Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) işbirliğiyle, bölge illerinde öne çıkan yöresel ürünlere yönelik 'Markalaşma Eğitimi' düzenlendi.

Erzurum’da 4- 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TÜSSİDE Danışmanı Doç. Dr. Sertaç Dokuzlu’nun verdiği ‘Markalaşma Eğitimi’ne, idare çalışanları yanı sıra bölgede faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları, kalkınma ajansları ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı. Eğitimde katılımcılara, coğrafi işaret ve markalaşma konularında önemli bilgiler aktarılmasının yanı sıra marka tanımı, marka imajı, marka yönetiminin temel ilkeleri konularına değinilerek, bu süreçlerin tanımlanması, dokümante edilmesi, süreç haritaları ve akış şemalarının oluşturulması konularında da bilgi verildi. Eğitim sonrası, katılımcılara 'TÜSSİDE Markalaşma Eğitimi Katılım Sertifikası' aldı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, bölgeye ait yöresel ürünleri tanınırlığı olan marka ürünler haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Demir, ilerleyen günlerde markalaşma yönünde önemli adımlar atacaklarını belirtti. Bölgede bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden DAP Başkanı, "Bölgemizin gelişimine katkı sağlamak ve markalaşan yöresel ürünlere sahip olmak en büyük arzumuzdur. Ulusal raflarda markalı ürünleri olan şehirler, marka şehir olma ipini daha erken göğüsleyeceklerdir. Doğduğu yerde doyan, refah seviyesi artmış, rekabetçi bir bölge oluşturmak için kurum olarak var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

'Markalaşma Eğitimi' sonrası süreçte, 'DAP Bölgesi Yöresel Ürünlerini Ticarileştirme Stratejileri Geliştirilmesi Projesi' ile 'Ticarileştirme Stratejileri Geliştirilecek Olan Ürünlerin Seçilmesi' aşamasına geçilerek, bölge genelindeki 2 adet yöresel ürünün mevcut durumu ve rekabet gücü, detaylı bir şekilde ortaya koyulacak. Marka oluşturma adına önemli bir adım olan bu uygulama ile iki yöresel ürünün SWOT analizleri yapıldıktan sonra ticarileştirme stratejileri geliştirilecek.