Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) uzmanları tarafından, DAP Bölge Kalkınma İdaresi personeline Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi verildi.

TÜBİTAK alt kuruluşu olan TÜSSİDE ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan, 'Kurumsal Sistem Yapılandırma Projesi' kapsamında, DAP personeline 2 gün süre ile Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim verildi. Eğitim programına, DAP İdaresi uzman ve çalışanları katıldı. İlk gün teorik, ikinci gün ise uygulamalı bilgiler verildi. Proje kavramının A’dan Z’ye ele alındığı eğitimlerde, bir projenin nasıl yazılacağı ve nelere dikkat edileceği konusunda bilgiler verilerek, uygulamalı çalışmalar yapıldı. DAP personeli eğitim boyunca; proje kavramı, proje döngüsü yönetimi, hedef kitle analizi, sorun analizi, strateji analizi, paydaş analizi, izleme değerlendirme, sürdürülebilirlik ve projenin amacı gibi konularda eğitim aldı.

Eğitimin son günü katılımcılara seslenen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, büyük ölçekli dönüşüm projeleri yürütmek için bilimsel yöntemleri kullanmak üzere TÜSSİDE ile başlatılan ortak çalışmaların önemine vurgu yaptı. Demir, "Bölgenin gelişimine katkı sağlamak en büyük arzumuzdur. Toplumdaki sorunlara kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretme anlamında önemli bir misyon üstlendiğimizin farkındayız. O yüzden sizlerin hem proje döngüsü eğitimi hem de sosyal girişimcilik alanlarında temel proje mantığına sahip olmanızı, sürdürebilir toplumsal ve sosyal projeler geliştirmenizi hedefliyoruz. Bu adımlar, bölgenin gelişimi adına ve daha güzel projelere imza atılacağının göstergesidir" dedi.

Eğitim sonrası, katılımcılara TÜSSİDE PCM Katılım Sertifikası verildi.