Bursa’da öğretmen İbrahim Çolakoğlu’na yapılan saldırıyı kınamak için okul önünde toplanan meslektaşları, veli ve öğrenciler, “Öğretmene uzanan eller kırılsın” diye tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Bursa şubesi tarafından Yıldırım İlçesi Emine Sait Uyar İlkokulu önünde öğretmen İbrahim Çolakoğlu’na yapılan saldırıyı yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Emine Sait Uyar İlkokulu önünde yapılan ‘darp edilen öğretmen yalnız değildir’ konulu basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Bursa 2. Nolu şube başkanı Fatih Gümüş, ilgisiz kalan yetkilileri eleştirdi.

Öğrenciler ve velilerin de destek verdiği basın açıklamasında, “öğretmene uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan atıldı. Öğretmenlerine destek veren veli ve öğrenciler ayrıca taşıdıkları pankart ve dövizlerle öğretmene yapılan saldırıyı kınadı. Veliler ayrıca “Öğretmene şiddete hayır”, “Milli eğitim öğretmene sahip çık” şeklide dövizler taşıdı.

SALDIRININ ASIL SORUMLUSU YETKİLİLERDİR

“Öğretmene şiddete hayır” yazılı pankart önünde basın açıklaması yapan Fatih Gütmüş, son dönemde okullarda öğretmene yönelik şiddet olaylarının giderek artıp, sıradan hale geldiğini belirterek, “Öğretmenin toplum nazarındaki saygınlığını ve itibarını bilerek yerle bir eden milli eğitim yöneticileri bu saldırının gerçek failleridir. Okulların öğretmene şiddet haberleri ile sürekli anılır hale gelmesinde başta milli eğitim bakanı olmak üzere tüm milli eğitim yöneticilerinin sorumluluğu bulunmaktadır.” dedi.

Milli eğitimin öğretmene sahip çıkmadığından yakınan Gümüş, “Yıldırım ilçe milli eğitim yöneticileri hangi yandaşı hangi okula yerleştiririmin hesabını yapmak yerine okullarımızdaki güvenlik sorunları ile bir an önce ilgilenmelidir.” diye konuştu.

Geçen hafta milli eğitim bakanlığı tarafından yayınlanan ‘öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğine de değinen Fatih Gümüş, “Yönetmelik öğretmene saygısızlık ve güvensizlik yönetmeliğidir. Öğretmenin bilgisine ve bilgi aktarma becerisine duyulan güvensizliğin ta kendisidir. Milli Eğitime göre öğretmen ezilmemelidir, zulüm görmelidir ki haksızlık karşısında susmayı alışkanlık haline getirsin.” şeklinde konuştu.
İlçe milli eğitim müdürlüğünün darp edilen öğretmene ‘geçmiş olsun’a bile gelmediğini anlatan Gütmüş, “Buradan 20 Nisan Peygamber Efendimizin (SAV) 144. doğum yıldönümünde Peygamberlik mesleği olan öğretmene yöneltilen her türlü şiddete ve baskıya karşıyız.” şeklinde konuştu.

VELİLER ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKTI

Velilerden Özlem Atalay’da öğretmene yapılan saldırıyı kınarken, “Milli eğitim bakanlığının İbrahim beye sahip çıkmasını istiyoruz. Bu gün İbrahim beyin başına geleler yarın diğer öğretmenlerin ve hepimizin başına gelebilir.” ifadesini kullandı. Velilerden Esra Şahin de, şunları söyledi: “Öğretmenimiz çıkışta önce öğrencilerin çıkmasını söyleşim. Ama veli ‘sizden akıl alamayız’ deyince öğretmen aracına yönelmiş. Ama arkadan küfürler ve hakaretler çocukların önünde devam edince bir kargaşa yaşanmış, Çocukların gözü önünde olmaması gereken şeyler yaşanmış. Okulda güvenlik kamerası olmaması nedeniyle öğretmenimiz üç gün kendisine saldıranları bulamadı. Bu gün öğretmenine sahih çıkamayan milli eğitim öğrencisine de sahip çıkamaz.” Öğrenciler ise velilerin öğretmene küfür ettiğini belirterek, öğretmene uygulanan şiddetten duydukları üzüntüyü dile getirdi.