MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ayrıca hükümetten Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde çalışan personel konusunda tedbir alınmasını da istedi.  
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye genelinde atanamayan öğretmenle hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e bu öğretmenleri ne zaman atamayı planladıklarını sordu. Kahramanmaraş'taki öğretmen açıklarını da dile getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e şu soruyu yöneltti: 
“Sayın Bakanımızın Türkiye genelinde atanamayan öğretmenler var. Ayrıca Kahramanmaraş'ta öğretmen açığımız ve derslik açığımız maalesef on yıldan beri giderilemedi ve bir sisteme oturtulamadı.
Bunun, tabii, çok büyük üzüntüsünü yaşıyoruz Kahramanmaraş olarak. Önümüzdeki dönem içerisinde tüm Türkiye'de ve Kahramanmaraş'ta bu eğitim açığımızın dersliklerimizin kapatılmasıyla ilgili ve öğretmen atamaları -ki siz de ifade ettiniz 2 bin küsur öğretmen açığımızın olduğunu- ne zaman tamamlanır? Eğitim konusunda nasıl bir rahatlama söz konusu olur tüm Türkiye için ve Kahramanmaraş için?”
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun bu sorusuna TBMM kürsüsünden şu şekilde yanıt verdi:
“Derslik ihtiyacı ve öğretmen ihtiyacıyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin bize takdir ettiği kaynakları doğrultusunda, bütün kaynaklarımızı da optimal derecede kullanarak karşılamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yıl bize yaklaşık 3 milyar Türk lirası civarında yatırım için ödenek ayrıldı. Biz de bu ödenekleri illerin ihtiyaçlarıyla oranlayarak tahsis ediyor ve kullanıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi kaynaklarını ne kadar çok artırabilirse biz de o kadar kaynağı yatırıma dönüştürme şansına sahip olacağız. Aynı husus öğretmenler için de geçerli.
Bizim yüzde yüz okullaşma oranlarına ulaşmamız hâlinde öğretmen ihtiyacımız belli ve bu, bütçe imkânlarıyla bize verilen kadrolarla ancak doldurulmakta. Onun dışında biz ücretli öğretmenlerle de eksiğimizi gidermeye çalışmaktayız. Şu ana kadar eğitimde, özellikle öğretmen açısından herhangi bir aksaklık söz konusu olmadı. Kadro arttıkça biz de öğretmen ihtiyacımızı dolduracağız.
Benim tahminim çok kısa bir süre içerisinde, yani şayet bütçe verilmesi hâlinde iki yıl gibi, üç yıl gibi süre içerisinde hem Anadolu'daki illerimizin derslik ihtiyacının kapatılabileceği hem de öğretmen ihtiyacının karşılanacağı doğrultusundadır.”
SANTRAL PERSONELİ İÇİN TEDBİR ALINSIN
Ayrıca MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM'de ikinci bir söz daha alarak, hükümetten Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde çalışan tüm personelin durumuyla ilgili tedbir almasını istedi. Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, hükümete bu konuda şöyle seslendi:
“Türkiye ekonomisine ve Kahramanmaraş'ın ekonomisine büyük katkı sağlayan Afşin-Elbistan Termik Santralimiz "ortak yatırım" adı altında maalesef ki Birleşik Arap Emirlikleri'yle özelleştirilmiştir. Bizlere ve yöre halkına, oraya yıllarını vermiş çalışanların özlük hakları, orada çalışan tüm işçilerimizin hakları temenni ediyorum ki gasp edilmez. Bu konuyla ilgili hükümetin tedbir almasını istirham ediyorum.”