Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, halen yapımı devam etmekte olan fakülte inşaatı için vaatte bulunanlar ödemelerini yapsa dahi 700 bin lira paraya ihtiyaçları olduğunu söyledi. İlahiyat fakültesinin Amasya için çok önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, “Bizler de bu öneme binaen eğitim yuvası olan Amasya’nın tarihteki yerini tekrar alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Derneği’nin öncülüğünde hayırsever vatandaşların desteği ile başlatılan İlahiyat Fakültesi’nin kaba inşaatını 2 milyon 500 bin liraya ihale edildiğini belirten Özdemir, İnşaat başlamadan önce bizlere vaatlerde bulunanla oldu. Vaatte bulunanların büyük kısmı ödemelerini yaptı. İlahiyat Fakültesi binamız için Amasya Belediyesi Başkanı Cafer Özdemir de bizlere 500 bin lira vaatte bulundu. Bunun yanı sıra Muaffak Bayramoğlu 250 bin, Zekeriya Uzun isimli bir vatandaşımız ise 100 bin lira vaatte bulundu. Hayırseverlerimizin bir an evvel taahhütlerini yerine getirmelerini istirham ediyoruz. Bütün vaatler yerine getirilince dahi acilen 700 bin liraya da ihtiyacımız var. Bizler bu anlamda Amasyalı hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Ayrıca yardım eden hayırseverlerimiz arzu ederlerse dersliklerimize kendi isimlerini verebilecekler. Her yıl Ramazan ayında mevlit okutup hatim indireceğiz bu kişiler için.” diye konuştu.

YARDIM EDENLER İÇİN HATİM İNDİRİLİP MEVLİT OKUTULACAK

2015-2016 Akademik Yılı içerisinde 186 öğrencinin eğitim göreceğini, fakülte binası tamamlandıktan sonra ise bu sayının 2 bin 500’e çıkaracaklarını söyleyen Özdemir şunları kaydetti, “İlahiyat Fakültesi binası içerisinde dekanlık, öğretim üyesi odaları, memur odaları, öğrenci işleri, derslikler, bilgisayar laboratuvarı, konferans salonu, çalışma salonu, bay ve bayan mescidi, kantin, öğrenci ve hoca yemekhanesi yer alıyor. Fakülte inşaatının bir an evvel bitirilip faaliyete geçmesi gerekmektedir. Fakülte inşaatına bağışta bulunanlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Allah hayırlarını kabul eylesin. İlahiyat Fakültesi’nde ki odalara, amfilere, dersliklere, bay ve bayan mescidine yardımda bulunanların isimlerini vereceğiz. Ayrıca her yıl Ramazan ayında mevlit programları düzenleyip hatimler indireceğiz.”

İlahiyat Fakültesi’nin Amasya'nın tarihi ve kültürel kimliği ile bütünleşeceğini belirten Özdemir, “Yapılacak ilmi çalışmalarla Amasya'nın tarihi ve kültürel geçmişini bugüne taşımada önemli roller üstlenecektir. Ülkemizin genç fidanları manevi değerlerle yetişecek ve mezun olunca da çocuklarımıza bu değerleri aktarmak için vazifeye koşacaklardır. Biz İlahiyat Fakültesi olarak şehrimize hizmet üretmeye talibiz. Halkımızın da İlahiyat Fakültesi ile el ele olmasını, desteklerini sürdürmesini son derece önemsiyor ve bu yakın alakanın devam etmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.