Dershanelerde dönüşüm yasası dahilinde Gülnar'da faaliyet gösteren Anafen-Fem Dershanesi, Özel Gülnar Bilgipınarı Orta Okulu olarak hizmete açıldı.

Özel Gülnar Bilgipınarı Orta Okulu Müdürü Esabil Anıt, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Dershanelerin kapatılması nedeniyle biz de okula dönüştük. Gülnar’ın gönlünde taht kuran başarıları ile herkesin takdirini kazanan ve dershanecilikte çığır açan Bilgi Pınarı ismini ortaokulumuza vererek yine Gülnar’da bir ilk gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gülnar’ın ilk ve tek özel ortaokulu olan Bilgi Pınarı Orta Okulu'na kayıtlarımız başladı. 5,6,7 ve 8. sınıfa geçmiş öğrencilerimizin kayıtlarına başladık. Çok uygun ücretlerle kayıt yapıyoruz.

Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim almaları ve kaliteli bir liseye gitmeleri için mükemmel bir kadro kurduk. Öğrencilerimizin ve velilerimizin okulumuzu gelip ve görmelerini istiyoruz. Gülnar’da ilkleri başarmış olan Bilgi Pınarı artık orta okul olarak hizmet vererek. Gülnar’da yine eğitim ve öğretimde çığır açacak. 12 yıllık Gülnar’a yaptığımız hizmetler ve başarılarımız bunun tescilidir. Biz Bilgi Pınarı olarak yine Gülnar’da bir ilke imza atarak ilk özel ortaokulu açıyoruz. Gülnar’ın değişimine kalkınmasına ve gelişmesine katkı verdik ve vermeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki Gülnar halkı da her zaman olduğu gibi bize sahip çıkacaktır. Bir kez daha Gülnar halkının ve öğrencilerimizin okulumuzu ziyaret edip çalışmalarımızı yerinde görmelerini istiyoruz.”

2003 yılına kadar Gülnar’da liseye geçiş sınavlarında ortalama 1-2 tane Anadolu Öğretmen Lisesi, 10-15 tane ise Anadolu Lisesi'ni kazanan öğrenci çıkıyordu. Ancak 2003 yılında kurulan Bilgi Pınarı Etüt Merkezi'nin kurulması ile Fen Lisesi'ni kazanan öğrenciler de olmaya başladı. Hatta Gülnar, Türkiye birincilikleri çıkarmaya başladı. Bilgi Pınarı zaman içinde dershane oldu ve belli bir süre sonra Anafen’e dönüştü. Bu yıl da Teog’da 120 soruyu tam bilen öğrenci çıkardı. Dershanelerin kapatılmasıyla okula dönüşen Anafen, ismini ilk başladığı Bilgi Pınarına dönüş yaparak Gülnar’ın ilk ve tek özel ortaokulu oldu.