Bursa'da, devlet himayesindeki çocuklar, 'Kahramanım Sensin Projesi' ile kendilerine rol model olacak çeşitli meslek gruplarındaki insanlarla bir araya gelerek geleceklerini şekillendirecek.

Toplumda ‘gönüllülük’ kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilen ‘Kahramanım Sensin Projesi' hayata geçirildi.
Proje ile sevgi evlerinde, çocuk evlerinde ve yetim ailelerde yaşayan çocukların, gelecekte kendilerine rol-model olarak alabilecekleri çeşitli sektörlerden meslek gruplarıyla bir araya getirilecek. Eğlenceli aktivitelerin yapılarak geleceklerini şekillendirmeye katkı sağlamayı amaçlayan Gönül Elçileri'nin ilk programı aşçılık ve şeflik üzerine oldu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu’nun himayeleriyle organize edilen projenin ilk ayağı Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. Devlet himayesindeki çocuklar, otel mutfağında kurabiye yaparak hem eğlendi, hem öğrendi. Herkesin mutlu olduğu bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Vali Münir Karaloğlu, "Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde, toplumumuzda var olan değerlerimiz ama sanayileşme, şehirleşme, ferdileşme gibi gelişmelerle biraz unutmaya yüz tuttuğumuz değerleri tekrar bu gönül elçileri projesi ile gün yüzüne çıkarmak, toplumdaki gönül elçisi gönüllülük bilincini geliştirmek, gönüllülerin sayısını arttırmak üzere böyle proje başlatıldı ve bu güne kadarda gerçekten bir kısım illerde çok güzel örnekleri oldu." dedi.

Bursa'da Gönül Elçileri çatısı altında geliştirdikleri yeni bir proje kapsamında 300 yetim ailesinin tamamının evinin ziyaret edildiğini anlatan Karaloğlu, "Ev ortamlarında yaşadıkları mekan gerçekten uygunsuzsa sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızdan kira desteği ile bu aileler daha iyi ortamlara taşındı. İhtiyaçları hayırsever vatandaşlarımız, gönüllülerimiz tarafından bağışlanan gıda ve giyim gibi yardımlarla desteklendi. Bu çalışmalarımızın esas amacı Sevgi Evine gelme riski olan çocuğun bakım kararı alınmadan aile ortamındaki yaşamını devam ettirebilmek. Bu programa destek olan bütün gönüllülerimizi bütün hayırseverlerimizi kutluyoruz." şeklinde konuştu.

KAHRAMANIM SENSİN PROJESİ

İkinci proje olarak ‘Kahramanım Sensin Projesi'nin startını da bugün verdiklerini anlatan Vali Münir Karaloğlu, "Kurumlarımızda kalan çocuklarımız, maalesef yaşadıkları ortam dolayısıyla çok fazla rol modelle karşılaşmıyorlar. Bizim bu çocuklarımızın bakış açılarını genişletmemiz lazım. Farklı meslek gruplarıyla bu çocuklarımızı bir araya getirip meslekleri bu çocuklara tanıtacağız ki bu çocuklar yarın meslek tercihi yaparken daha bilinçli meslek tercihi yapsınlar, ilgilerine ve yeteneklerine göre meslek tercih etsinler." dedi.

Kahramanım sensin, projesini anlatan Sevim Karaoğlu ise artan genç nüfusa paralel olarak korumaya muhtaç çocukların sayısının da artığını ifade ederek, "Bu projeyle sevgi evlerinde kalan çocukları, gelecekte kendilerine rol model alabilecekleri, iş alanında başarılı çeşitli meslek gruplarıyla bir araya getireceğiz. Onların geleceklerini şekillendirmeye destek olacağız." diye konuştu.

‘Uluşehir Yetimlerine Sahip Çıkıyor Projesi' ile yardımlaşmanın güzelliğini tanıtacaklarını anlatan Sevim Karaloğlu, "Bu proje ile yoksulluk ve eğitimsizliği ortadan kaldırarak suç, ceza ve parçalanmış ailelerin önüne geçilecek, toplumun kalkınmasında önleyici tedbirlerin alınarak ailelerin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara hazırlayacağız." dedi.

Proje kapsamında çocuklara Bursa Hilton’un mutfaklarında en sevdiği yiyeceklerden olan kurabiye pişirme imkânı sağlanarak eğlenceli bir ortamda kahramanlarıyla bir araya gelmeleri amaçlanıyor. 4. ve 6. sınıflar arasındaki sevgi evlerinde, çocuk evlerinde ve yetim ailelerimizde kalan yaklaşık 30 çocuk şef kıyafetlerini giyerek Hilton’un Excv. Şefi Hüseyin Yılmaz’la bir araya geldi. Pişirdikleri kurabiyelerin tadına bakan Vali Karaloğlu ve protokol üyeleri, çocuklara madalya takarak teşekkür etti.