Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları-2 kapsamında Hakkâri’de 'Dijital Öğrenme Fırsatlarına Erişim' konulu eğitim semineri düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Süleyman Akgül, Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda görevli usta öğreticiler ile kursiyerler katıldı. Seminerde kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu toplantının teknolojiyi kullanma ile ilgili bir farkındalık oluşturmak, insanları teknolojiye mahkûm etmeden teknolojiyi hizmetlerde daha iyi kullanabilmek amacıyla gerçekleştirilecek bir toplantı olduğunu söyledi.

Teknolojinin artık hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getiren Kurtaran, "Teknoloji bilinçli kullanıldığı müddetçe faydalıdır. Bazen de zararımıza bazı sonuçlar doğurabilir. İşte bizler teknolojiden zarar görmeden bunu en iyi şekilde kullanmak ve yararlanmak için Hayatboyu Genel Müdürlüğümüzden gelen uzman arkadaşlarımız sizlere bu konuda aydınlatıcı bilgi verecekler." dedi.

Ardından Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nde görevli Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan, 'Dijital Öğrenme ve Öğrenme Fırsatlarına Erişim' ile ilgili seminerini sundu. İki oturum şeklinde gerçekleşen seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.