Nevşehir İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik düzenlenen 2014-2015 1. Dönem Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu tamamlandı. Kursu tamamlayan görevlilere, sertifikaları İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından verildi.
Hacı Asım ve Nimet Dirikoç Kur’an Eğitim Merkezi’nde 20 Ekim’de başlayan kursta kursiyerlere Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen hizmet içi eğitim kursu müfredatları uygulandı. Kurs boyunca din görevlilerine, İl Müftüsü Yakup Öztürk “İmamlık ve Müezzinlik Becerisi”, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever “Tecvid”, Şube Müdürü Mustafa Yayla “Talim Üzere Okuma” ve Rehber Öğretici Merkez Altınoluk Camii İmam-Hatibi Ramazan Öz ise “Talim Üzere Yüzünden Okuma” gibi müfredattaki dersleri verdi.
Kurs, Nevşehir’deki cami hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, cami görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak okuması ve öğrenmesi maksadıyla düzenleniyor. Şehir merkezindeki camilerde görev yapan ve hafız olmayan 20 personelin katılımıyla yaklaşık iki aya süren bir eğitim verildi.
Sulusaray Kasabası Güneş Mahalle Camii İmam-Hatibi Süleyman Öz’ün sunuculuğunu yaptığı program, 350 Evler Camii İmam-Hatibi Ahmet Oduncu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Taşlıbel Camiinde öğle namazı öncesi konuşan Müftü Öztürk; Hizmet içi eğitim seminerlerinin personelin mesleki bilgi ve birikimlerini artırmasındaki önemine dikkat çekerek, bu seminerlerin tüm din görevlilerini kapsayacak şekilde devam edeceğini ifade etti.
İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Efendimiz (s.a.v.) iki günü eşit olan zarardadır” buyurarak her gün yeni bir şeyler öğrenmemiz ve geliştirmemiz gerektiğine işaret etmektedir. “Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz” buyurarak ta ilmin yaşının ve zamanının olmadığını, her zaman okumak ve öğrenmek gerektiğini vurgulamaktadır. Ben oldum, bittim demeden sürekli okuyacağız, sürekli öğreneceğiz. Var olan bilgimizi sürekli geliştireceğiz. İşte bu nedenle Başkanlığımızın da talimatı üzerine tüm personelimizi Hizmet İçi Eğitimden geçireceğiz. Kur’an Kursu Öğreticilerimizden birinci grup, İmam-Hatiplerimizden birinci grup kursu tamamlamış bulunuyor. Ders veren Hocalarımıza, Kursiyer İmam-Hatiplerimize, kursa ev sahipliği yapan, hizmeti geçen görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
1.Dönem Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursuna katılan ve kursiyerler adına konuşan İmam-Hatip Ahmet Aydemir; “Müftülüğümüzün açmış olduğu Hizmet İçi Eğitim Kursunda yaklaşık 2 aydır eğitim almaktayız. Bu kursun ilk açıldığında biraz zor olacağını düşünmüştük fakat şimdi ise, körelen bilgilerimizi tazeledik. Kur’an-ı Kerim ve Tecvid konularında yeni ve çok önemli bilgiler öğrendik ve şimdi donanımlı bir şekilde ayrılıyoruz. Bizlere bu imkânı sağladığı için İl Müftümüz Yakup Öztürk hocamıza ve bizlere ders veren değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından kursiyerlerin oluşturduğu İlahi Grubu tarafından ilahiler söylendi. Daha sonra kursiyerlere belgeleri İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından verildi. Belge takdiminin ardından kursiyerler tarafından okunan Hatm-i Şerifin duasını Müftü Yardımcısı Nazım Haksever yaptı.
Program Taşlıbel Camii İmam-Hatibi Ahmet Aydemir ve öğrencileri tarafından ikram edilen öğle yemeği ile sona erdi.