Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının bölge finali Batman’da yapıldı.

Batman Şevket Başak Camii’nde gerçekleştirilen bölge finalinde Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Elazığ, Diyarbakır ve Mardin ilinden birinci olan din görevlileri katıldı. Gün boyu süren yarışmada Malatya’dan gelen din görevlisi Arif Apak birinci, Batman’dan Havzullah Kavak ikinci, Adıyaman’dan Sait Kandemir de üçüncü oldu. Dereceye girenlere el dokuma tiftik seccadesi ile laptop hediye edildi.

Dereceye girenleri tebrik eden İl Müftüsü Hasan Çağlar, bölge birincisinin ekim ayına yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacağını söyledi. Türkiye birincisinin ileriki zamanlarda dünya şampiyonasına katılarak Türkiye’yi temsil edeceğini anlatan Çağlar şunları söyledi: "Ekim ayında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle görevliler arasında Kur'an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenleniyor. Bu yarışmalar iller, bölgeler ve ülke genelinde yapılıyor. Bizim bölgemizde sekiz ilin katıldığı yarışma Batman’da yapıldı. Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Elazığ, Diyarbakır ve Mardin illerinin Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışmalarında birinci olan kardeşlerimizin katıldığı bir bölge yarışması yapıldı. Bu tür yarışmalar bir teşvik mahiyetindedir. Kur’an-ı Kerim’e rağbetin artması, daha güzel okuma ve daha güzel anlamak için daha çok gayret edilmesi için bu tür yarışmalar düzenlenmektedir."