Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş Müftülüğüne bağlı merkez, köy imam hatip ve müezzinlere yönelik madde bağımlığı ile ilgili seminer verdi.

Hz Yunus camiinde düzenlenen seminerde,Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü baş komiseri Emsal Toprak, din görevlilerine ağızotu başta olmak üzere uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararlarını anlattı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher'in açılış konuşmasıyla başlayan seminere, tün din görevlileri tam kadro katıldı. Gevher, düzenlenen bu seminerin çok önemli ve sorumluluğumuzun büyük olduğunu vurguladı ve din görevlilerinin madde bağımlılarına karşı daha dikkatli olmalarını ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediklerini söyledi. Gevher sözlerinin sonunda kendisinin de çocuğunun bulunduğunu belirterek, çok korku geçirdim. Elhamdülillah çocuğum böyle olmadı. Bir gram enjekte edildiğinde yavrunuzu kurtaramıyorsunuz. Bu bağlamda sorumluluğumuz gerçekten çok büyük.”şeklinde konuştu.

Daha sonra sinevizyon eşliğinde Narkotik baş komiseri Emsal Toprak, başta ağızotunun zararları olmak üzere uyuşturucu bağımlılığının küçük yaşlara kadar indiği Türkiye'de sağlığın büyük tehdit altında olduğunu söyledi. Toprak, “Uyuşturucu kullanımı maalesef 14 yaşına kadar indi. En etkili iletişim karşılıklı olan iletişimdir. Maalesef bazen yanlış bilgilendirmeler de olmakta, altın vuruş denmesi gibi, bu çok yanlış bir benzetmedir.  Ağızotunun içine bakır ve kömür tozu katılmaktadır. Bir yerde uyuşturucu kullanımını tetiklemektedir, ağızotu. Yaklaşık bir yıldır bu konu ile ilgili olarak geziyor ve seminerler veriyoruz. Çağımızın vebası olan uyuşturucu bağımlılığından gençleri korumaya çalışıyoruz. Madde bağımlısı olanların hayatlarının kalan kısmında o maddeden başka hiçbir şeyin önemi yoktur. Bağımlısının tek amacı bu maddeyi bulmaktır. Onun için ne gelecek endişesi ne aile değerleri nede arkadaş ortamı önemli değildir.” diye konuştu.

Seminere, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, 12Şubat İlçe Müftüsü Davut Polat, Dulkadiroğlu ilçe Müftüsü Beyazıt kanat ile görev yapan din gönüllüleri katıldı.