Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, din görevlilerinin daha iyi bir eğitimden geçmesi ve din hizmetlerinin daha verimli bir hale gelmesi açısından Diyanet çalışanlarının ilahiyat ön lisans mezunlarına lisans tamamlama programına sınavsız geçiş hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının eğitim seviyesinin yükseltilmesi açısından ön lisans mezunu çalışanlara Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda olduğu gibi sınavsız lisans tamamlama hakkının tanınmasını isteyen Arabacı, bu nedenle din görevlilerinin ilahiyat fakültelerinde ve ilahiyat ön lisans programlarında eğitim almalarını istedi. Başkan Arabacı, bazı ilahiyat fakültelerinde uygulanan Lisans Tamamlama Programı’nın tüm fakültelere yayılmasının önemli olduğunu aktardı.

İlahiyat ön lisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkının tanınması gerektiği kaydeden Arabacı, “Üniversitenin kapısını aralamış olan ön lisans mezunlarına yardımcı olunmalı ve din görevlisi yetiştirme yolunda bir adım atılmalıdır. Diyanet’te 130 binin üzerinde personel çalışmaktadır. Bu kurumda çalışanların 40 bine yakını ilahiyat ön lisans mezunu, 30 bin kadarı da eğitimlerine devam etmektedir. İlahiyat ön lisans programını bitirenler dikey geçiş sınavı ile lisans tamamlama hakkını elde ediyor. YÖK bu konuda bir karar alırsa binlerce ilahiyat ön lisans mezununu mutlu edecektir." dedi.