23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da coşkuyla kutlandı.

Doğukent Anaokulu öğrencileri de Çocuk Bayramını aileleriyle birlikte coşku içinde kutladılar.

Doğukent Anaokulu bahçesinde düzenlenen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına tüm öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.  Program saygı duruşu, İstiklal Marşının söylenmesi ve okul müdürünün açılış konuşmasıyla başladı. Okul öğrencileri tarafından sergilenen halkoyunu, yarışmalar, müzikli ront çalışmaları öğrenci velileri ve çevre sakinleri tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.

Okul müdürü Mehmet TOMBUL açılış konuşmasında: "Bugün 23 Nisan 2013, ulusal egemenlik ve çocuk bayramımızın 93. Yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920, Ulusumuzun babadan oğla geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş." dedi.

Programa katılan öğrenci velileri de 23 Nisan'ın okullarda kutlanmasının çok doğru bir karar olduğunu ve çocuklarının çalışmalarını görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.