Geçtiğimiz hafta sonu Ticaret Meslek Lisesi okuma salonunda yapılan turnuva çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvada dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi.

3 Şubat 2014'te başlayan Dokuztaşla Büyüyorum projesi 30 Haziran 2014'e kadar devam edecek.

Proje kapsamında 12 ortaokulda dokuztaş oyununu tanıttıklarını ifade eden Proje Sorumlusu Cuma Ardıç, turnuvaya farklı okullardan 54 öğrencinin katıldığını belirtti.

Projenin Yürütücülüğünü yapan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Hasan Temiztürk: “Bu proje bize çok şey kattı, dokuztaş oyununun önemini bu proje sayesinde anladık ve anlattık.” şeklinde konuştu.

Proje Koçu Ünal Kalaycı, AB Gençlik Girişimleri çerçevesinde gerçekleştirdikleri proje kapsamında devam eden turnuvanın ardından dokuztaş oyununu tüm yönleriyle tanıtan bir kitap hazırlayacaklarını aktardı. Kalaycı bu kitabı, dokuztaşın daha geniş kitle tarafından tanınması için kütüphane ve ilgili kişilere ulaştıracaklarını ifade etti.

Proje koçu Kalaycı yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:  “Biz satranç ve mangaladan sonra en iddialı geleneksel zekâ ve strateji oyunu olarak dokuztaşı görüyoruz. Eğer destekleyici bulursak gelecek yıl Türkiye turnuvasını Kahramanmaraş'ta gerçekleştirmek istiyoruz. Köklerimizden gelen bu oyunu genç ve geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz.”