‘Okul Evde Başlar’, ‘Başarıyı Yaşa’ ve ‘Hayat Arkadaşım’ kitaplarının yazarı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, Nilüfer Koleji’ne bağlı, Nilüfer Hacı Kemal Lisesi 9 10 ve 11. sınıf öğrencilerine başarıya giden yolda motivasyon ve ders çalışma teknikleri konularında konferans verdi. Lisenin konferans salonunda düzenlenen semineri öğrenciler ilgiyle ve dikkatle izledi. Samimi ve eğlenceli bir ortamda gerçekleşen seminer öğrencilerin de aktif katılımıyla uygulamalı bir şekilde gerçekleşti.

Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç seminerde öğrencilere ders başarılarını artıracak ilginç önerilerde bulundu. Uyku düzenlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr.Fatih Kalkınç, öğrencilerin akşam erken yatıp, erken kalkmaları ve ortalama 6-8 saat arasında uyumaları gerektiğini söyledi. Kalkınç öğrencilere cep telefonlarının kullanılması konusunda da uyarılarda bulundu. Mümkünse cep telefonlarının hiç kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Dr. Kalkınç, ”Yapılan ilmi araştırmalarda cep telefonu çocuklarımızın yüzde 30 performanslarını düşürüyor. 18 yaşına kadar cep telefonlarının kullanılmaması gerekir" dedi.

AKŞAM NASIL YATILIRSA SABAHTA ÖYLE KALKILIR

Televizyon izlenme ve bilgisayar kullanımlarına da değinen Kalkınç, öğrencilerin akşamleyin hangi durumla yatarlarsa, sabahta o düşünceyle kalkacağını ifade etti. Bundan dolayı öğrencilerin yatmadan önce zihni olumsuz anlamda meşgul edecek etkinliklere fazla zaman ayırmaması gerektiğini belirtti.

Ders başarısını arttırmada da, okulda görülen her konunun evde muhakkak yazılarak tekrar edilmesi gerektiğini de ifade eden Kalkınç, ders çalışırken klasik müzik dinlenebileceğini ama sözlü müziğin dikkati ve anlamayı olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Kahvaltı yapmanın da başarıyı artırmada çok önemli etken olduğunu vurgulayan Kalkınç, Kahvaltı yapmak öğrenme ve dikkati toplamada önemli bir etken olduğunu ve verimliliği artıracağını ifade etti. Dr Fatih Kalkınç ayrıca öğrencilere kinezoloji biliminde ‘kas ve eklem hareketlerini izleyen bilim’ kısaca anlatarak, öğrenciler üzerinde uygulamalarını da yaparak konferansa olan ilgiyi artırdı.

VELİLER ÖĞRENCİLERLE İLETİŞİM İÇİNDE OLMALI

Akşam üzeri velilere de ‘Öğrencinin Başarısında Velinin Rolü’ konusunda da bilgiler aktaran Dr. Fatih Kalkınç ailenin de her konuda öğrenciye örnek olacak davranışlarda bulunması gerektiğini ve onlarla iletişimlerinin pozitif olması gerektiğini ifade etti.

Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, seminerle ilgili şunları kaydetti: “Seminerle ilgili okul öğrencilerimizin gerek eğitimdeki gerekse de hayattaki başarılarının artması adına verimli bir seminerdi. Öğrenciler, öğrenmeyle ilgili yapılan uygulamalardan çok etkilendiler ve bunları seminer sonrasında aralarında ve evlerinde tekrardan denediler. Öğrencilerimizin çalışmalarını olumlu anlamda etkileyecek her türlü etkinlik ve seminer programları bizim için de önemlidir.”