Her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da önemli çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye seti yardımında bulundu. Törende konuşan Okay; “Göreve geldiğimiz 3 buçuk yıldır da okullara elimizden geldiğince çeşitli hizmetler sunarak sizlerin daha iyi şartlarda eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

2017–2018 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerinin yanında olduğunu belirten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları belirtti; “Kıymetli öğrenciler, eğitim öğretim sizler ülkemiz ilçemiz için çok önemli bir faktör, bundan dolayı bizler kamu kaynaklarını kullanan belediye olarak elimizde ki imkanlarımız ölçesinde siz değerli öğrencilerimize sunmayı hedefledik. Göreve geldiğimiz 3 buçuk yıldır da okullara elimizden geldiğince çeşitli hizmetler sunarak sizlerin daha iyi şartlarda eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz. Hamdolsun, Devletimiz kitapları veriyor bizlerde kırtasiye seti yardımında bulunarak sizlerin daha iyi bir hizmet alması için bir çalışma yaptık. Bundan sonrada bu hizmetlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

2500 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulduğunu kaydeden Başkan Okay, “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak Sosyal belediyecilik adına İlkokul düzeyinde ve ortaokul düzeyinde 2500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacağız. Bugün Erkenez Ortaokulu’nda ki öğrencilerimize kırtasiye seti yardımında bulunuyoruz. Öğrencilerimizin kırtasiye setinde temel ihtiyaçları olan kalemler, defterler, boyalar vb. malzemeler yer alıyor” dedi.

Törene katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç yaptığı konuşmada ise şöyle konuştuştu, “Eğitim öğretim yılı ülkemize hayırlı uğurlu olsun, gençler sizler bizim geleceğimizsiniz sizlerden bir tek isteğimiz var çok çalışın çok okuyun ananıza babanıza öğretmenlerinize saygılı olun siz değerli öğretmenlerimizden bir isteğim olacak iyi ahlaklı ve çalışkan insanlar yetiştirin bu temenniler ile eğitim öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise ; “Kahramanmaraş’ın eğitim öğretim faaliyetlerinde puan ortalamasında 20 puan yükselttik. Bundan sonra aynı aşk ve şevkle daha çok çalışacağız. Bu yükselmede desteği olanlara teşekkür ediyorum. Siz değerli öğrenciler, daha çok gayret edip daha çok çalışırsanız hepiniz bu ülkenin gelecekte yetkili ve sorumlu bir bireyleri olursunuz. Bu duygularla 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kırtasiye seti yardım programına Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve içişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Okul Müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.