Trafik haftası nedeniyle Dulkadiroğlu Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret eden öğrenciler, Jandarma ve emniyet personelinden trafik eğitimi aldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da trafik haftası etkinlikleri kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesi trafik eğitim parkı minik ziyaretçilerini ağırladı. Jandarma, emniyet ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen eğitim programında öğrenciler teorik ve pratik eğitim aldı.
Geleceğin sürücü adaylarının küçük yaşta trafik eğitimi almasının önemine değinen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, eğitim programına katılarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Konuyla ilgili açıklama da yapan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dulkadiroğlu Belediyemizin trafik eğitim parkında öğrencilerimizin trafik eğitimine katıldık. Bu alan yıl boyunca tüm şehrimizin hizmetine hazır bir durumdadır. Bu hafta boyunca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarmamızla birlikte bir eğitim programı düzenliyoruz. İlçemizde eğitim gören çocuklarımızı buraya getirerek trafik eğitimi ile ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Bu alanda eğitimler uygulamalı bir şekilde yapılıyor. Bu da öğrencilere trafik eğitimini aşılama konusunda ayrı bir önem katıyor. Ülkemizin en önemli sorunlarından olan trafik terörünün yenilmesi konusunda bu gibi eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bizlerde bu anlamda üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.”
Eğitim programına İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cafer Öz ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt’ta katıldı.