Kadın çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği gezide çiftçilere Onikişubat İlçesi Hacımustafa Mahallesinde geçmiş yıllarda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teknik destekleri ile sera kuran çiftçimiz Ali KUMRU’nun serası ve özellikle kırmızı biber tohum çeşitlerinin geliştirilmesi için araştırma geliştirme çalışmaları yapan Ziraat Mühendisi  Hacı BOZOK’un deneme seraları gezilerek çiftçilere bilgi verildi.
Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müdürü Şeref YURDAGÜL ‘ Özellikle kadın çiftçilerimizin tarımsal yeniliklerle buluşturmanın gayreti içerisinde eğitim programları yapmakta; bu kapsamda uzun ve kısa süreli kurslar, çiftçi toplantıları, demonstrasyonlar, tarla günleri ve çiftçi inceleme gezileri düzenlemekteyiz. Bu çalışmalar neticesinde çiftçilerimizin daha teknik tarım yapmalarını, birim alandan aldıkları ürün miktarı ve kalitesinin arttırılmasını düşünmekteyiz. İlerleyen günlerde  bu gibi kurs ve çiftçi gezilerine devam edeceğiz’. Dedi.

Düzenlenen geziden memnuniyetlerini dile getiren Bulanık Mahallesi çiftçileri, Fide yetiştiriciliği kursuna katıldık. Kursa katıldığımızdan bu yana fide yetiştiriciliği, fidelerin nasıl dikildiği konularında eğitimler verildi. Aldığımız eğitimler sayesinde doğru uygulama yöntemlerini öğrendik. Düzenlenen kurstan ve seralara yapılan geziden dolayı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve tüm emeği geçenlere, bize bu kursu veren hocalarımız Ziraat Mühendisi Ayten NARLIOĞLU ve İnci DUMLUPINAR ‘a  teşekkür ediyoruz dediler.