Uluslararası Bilim Temelleri Olimpiyatı (URFODU) final sınavı Özel Çağrı Koleji’nin ev sahipliğinde başarıyla uygulandı. URFODU, uluslararası olmasının yanı sıra TÜBİTAK tarafından da tanınan, prestiji yüksek bir olimpiyat.

URFODU Olimpiyatı hakkında bilgi veren Özel Çağrı Koleji Müdür Yardımcısı Ahmet Karip, "Ulusal Organizasyon Komitesi'nin (UOK) düzenlediği Uluslararası Bilim Temelleri Olimpiyatı her sene nisan ayı içinde yapılmaktadır. Yarışma, sınav ve final sınavı olmak üzere iki etap şeklindedir. Her sınav ayrı kurallara göre düzenlenmektedir. Birinci sınav her okulun bünyesinde, final sınavı ise Çağrı Koleji’nde yapılmıştır. Yarışmaya, Giresun merkez ve ilçelerinden çok sayıda öğrenci katıldı. 90 dakika süren sınavda öğrenciler seçtikleri Matematik, Coğrafya, Biyoloji, İngilizce ve Almanca branşlarından birinde başarılı olabilmek için ter döktü. Toplamda 13 ülkeden 1. sınavı geçen öğrencilerin katıldığı sınavın sonuçları mayıs ayında açıklanacak." dedi.

URFODU'da geçen sene dünya 3.'sü olan Furkan Bülbül da Çağrı Koleji’nde sınava giren öğrencilerle beraber geçen yıl yaşadığı heyecanı yaşamak için geldiğini söyledi. Bülbül, "Geçen yıl hem olimpiyatlarda hem de TEOG sınavında göstermiş olduğum başarıda Çağrı Koleji'nin payı oldukça fazlaydı. Okuluma ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum, tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Özel Çağrı Koleji Müdürü İlyas Başak ise Uluslararası Bilim Temelleri Olimpiyatı'nda öğrencileri Furkan Bülbül'ün dünya 3.'sü olduğuna dikkat çekerek, "Yaptığımız bu başarıdan dolayı URFODU Komitesi bu yıl okulumuzu olimpiyat merkezi yaptı. Giresun’umuz adına böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Okulumuz sadece Türkiyedeki sınavlar ya da sosyal aktivitelerle yetinmeyip, uluslararası yarışmalarda da boy göstermektedir. Bunun bir örneği de URFODU olimpiyatlarıdır. Böylesine güzel ve önemli bir olimpiyata ev sahipliği yapmak onur verici. Katılan her öğrencimize gönülden başarılar dilerim." diye konuştu.