Bursa Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atletizm Takımı dünya ikincisi oldu. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde düzenlenen Liseler arası dünya şampiyonasından başarıyla dönen genç atletizmciler Bursa ve Türkiye’nin gururu oldu.

Liseler Arası Dünya Atletizm Federasyonu (ISF) tarafından 2 yılda bir düzenlenen Liseler Arası Dünya Atletizm şampiyonası 26 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde gerçekleştirildi. Şampiyonada 6 kişiden oluşan Bursa ekibi 3 puan farkla birinciliği kıl payı kaçırarak 714 puanla dünya ikinci oldu. İspanya'nın altın madalyayı kazandığı şampiyonada Çin Halk Cumhuriyeti ise üçüncü oldu. Şampiyonada ayrıca okul adına bireysel olarak yarışan Songül Konak 1500 metrede 4.27 saniye derecesi ile Dünya 1.’si oldu. Meryem Çanakçı 100 metrede engelli koşuda 14.25 saniye ile Dünya 2.’si ve uzun atlamada 4.78 ile Dünya 3.'lüğünü elde etti. Özlem Kahraman 300 metrede engellide 44.63 saniye derecesi ile Dünya 2., oldu. Tuğba Yeni de Cirit atmada Dünya 5.’si oldu.

Elde ettiği başarılarla büyük bir gurur yaşatan Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atletizm takımı, büyük bir sevinçle karşılandı. Karşılamada okul yönetimi, öğretmenler, öğrenci ve veliler olmak ile Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlüyurt, Yıldırım İlçe Milli Müdürü Sebahattin Dülger hazır bulundu.

KIZLARIMI TEK TEK GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM

Karşılama töreninde konuşan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, elde edilen başarıda herkesin katkısı olduğunu belirterek, “Ben herkesi kutluyorum. Bu başarı Yıldırım’ın başarısı, Bursa’nın başarısı, Türkiye’nin başarısı. İyi ki varsınız, iyi ki bu başarıyı elde ettiniz. Yürekten kutluyorum ve tebrik ediyorum.” dedi.

KONAK: ŞİMDİKİ HEDEFİM OLİMPİYATLAR

Şampiyonada 1500 metrede dünya birincisi olan Songül Konak ise “Takım olarak dünya ikincisi olduk. Bende 1500 metre branşında 4.27 koşarak dünya şampiyonu oldum. Toplam 30 ülkenin yarıştığı şampiyonada takım olarak dünya ikincisi olduk. Gönül isterdi ki dünya şampiyonu olalım ama nasip değilmiş, üç puanla kaybettik. Dünya ikincisi olmakta kolay bir başarı değil, mutluyuz, gururluyuz.” diye konuştu.

Bundan sonraki hedefinin ise olimpiyatlar olduğunu belirten Konak, “Bundan on gün sonra Avrupa şampiyonasına gideceğim. Orada da derece yapmayı hedefliyorum. İki yıl öncede yine dünya şampiyonasında biz dünya ikincisi olmuştuk ve ben de orada dünya ikincisi olmuştum 1500 metre branşında. Bu defa ise dünya şampiyonu oldum. Ayrıca ben Türkiye’de 21 yıldır 1500 metrede kırılamayan Türkiye rekorunu kırdım. Şu anda rekor bende.” şeklinde konuştu.