Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı öğrencilerinden Janset Leyl Karahan ve Doğa Uzel, Amerika'nın Boston ve New York şehirlerindeki dünyaca ünlü bale okullarının eğitim programlarına katıldı.

Girdikleri sınavda başarı elde ederek eğitim programlarına katılmaya hak kazanan 12 yaşındaki Janset Leyl Karahan ve 8 yaşındaki Doğa Uzel’i Bale Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu da yalnız bırakmadı. Öğrencileriyle birlikte Amerika'nın Boston ve New York şehirlerindeki dünyaca ünlü bale okullarının eğitim programlarına katılan Yrd. Doç. Dr. Ayvazoğlu, Çukurova Üniversitesi öğrencilerine olan ilgiye tanıklık ettiğini ve öğrencilerinin teknik seviyesiyle ilgili olarak okulların eğitimcileri tarafından takdir edildiklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Ayvazoğlu, ayrıca öğrencilerinin dünyaca ünlü bale zinciri olan bu okullardaki ilk Türk bale öğrencileri olduğu konusunda kendisine bilgi verildiğini aktardı. Ayvazoğlu, öğrencilerini geleceğe hazırlarken mesleki donanımlarının her platformda geçerliliğe ve gerekli vizyona sahip olmasını hedeflediklerini ve şimdiden bu konudaki ışıltılarını görmeye başladıklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.