Matematik öğretmeni Mukaddes Karip tarafından hazırlanan Durakta Matematik Projesi 81 ildeki yolculuğuna çıktı. Proje ilk etapta Denizli, Isparta, Ankara, Mersin, Acıpayam ve Anamur'da hayata geçirildi. 

Osmaniye Karacaoğlan Ortaokulu Matematik öğretmeni Mukaddes Karip tarafından "matematik bilgisinin insanlara aşılanmasına ve sevdirilmesine yardımcı olmak" amacıyla hazırlanan "Durakta Matematik" projesi Denizli'den başlayan yolculuğuna devam ediyor. 

Türkiye genelindeki 81 ilde 107 matematik öğretmeni arkadaşıyla birlikte projeyi yürüten Karip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıllık öğretmenlik hayatında hemen herkesin matematiği başaramayacakları korkusuyla okula geldiğini gördüğünü söyledi.

Bu ön yargıları derslerde görsel çizimler sayesinde büyük oranda aştığını fark ettiğini aktaran Karip, proje çerçevesinde matematik içerikli karikatürlerden oluşan afişleri tüm vatandaşların göreceği otobüs duraklarına asmaya başladıklarını vurguladı.

Karip şöyle konuştu: 
"Biz bu ön yargıların kırılmasına bir nebze yardımcı olacağız. Vatandaşlar bir yandan otobüs beklerken diğer yandan da matematiği öğrenecek. Eğitimin sadece dört duvar arasında kalmadığını gösteren proje, adeta boş zamanın düşmanı olacak. Matematik korkusu var çocuklarımızda. Bu korkuyu yıkmak için derslerimizde çeşitli etkinlikler yapıyoruz ancak yeterli olmuyor. Sadece çocuklarımızın için değil 7'den 70'e herkesin bu çalışmadan faydalanmasını istiyorum."

Karip, duraklara asılan resimlerle eğlenceli bir şekilde matematik bilgisini insanlara aşılamayı hedeflediklerini belirterek, görsel zeka ile matematiğin birleşmesi sonucu harika sonuçların ortaya çıktığını dile getirdi.

Anamur'da da Durakta Matematik Heyecanı Başladı

Mersin'in Anamur ilçesinde, matematiğin sevdirilmesi amacı ile hazırlanan 'Durakta Matematik' projesi uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında Kıbrıs İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ilçedeki otobüs duraklarına karikatürlü matematikişlemlerinin yer aldığı afişler asıldı. İskele Meydanı'nda da projenin tanıtımı gerçekleştirildi. Projeye katkı sunanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, "İnşallah bu gençlere matematiği sevdirerek, geleceğin Ömer Hayyamlarını ve Ali Kuşçularını yetiştiririz" dedi.

Projenin yaratıcısı olan Matematik Öğretmeni Mukaddes Karip'in çizimlerini kullandıklarını dile getiren Okul Müdürü Ayfer Koyuncu, "Durakta Matematik; öğrencilerin, vatandaşların, matematik ilgisinin artması, matematik fobisinin bir hobiye dönüşmesi, çocukların matematiğe olan ön yargılarının kırılması için hazırlanan bir projedir" diye konuştu.

Durakta matematik Ankara'da

Ankara’da, matematiğin insanlara aşılanmasına ve sevdirilmesine yardımcı olmak amacıyla hazırlanan ‘Durakta Matematik’ projesi, Gölbaşı’nda uygulamaya konuldu. Proje kapsamında ilçedeki otobüs duraklarına herkesin kolayca öğrenmesi için karikatürlü ve resimli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler asıldı. ‘Durakta Matematik’ projesinin Ankara sorumlusu Darüşşifa Eğitim Kurumları sınıf öğretmeni Elif Banu Yetimoğlu, projenin Ankara genelinde yürütüleceğini söyledi. Proje ile amaçlarının fobi olarak görülen matematiğin hobiye dönüştürmek olduğunu anlatan Yetimoğlu, “Çocuklar, öğrenecekler, gülecekler, matematiğin zevkli bir ders olduğunu ve hayatın her noktasında olduğunu bilecek. Kısa bir sürede olsa durakta beklerken küçücük bir bilgide olsa öğrenecekler amacımız budur” dedi. 

ZİHNİMİZİ ÇALIŞTIRACAĞIZ

Öğrenci velisi Zehra Başer de projenin çok renkli olduğuna dikkat çekerek, “Hemen dikkatimi çekti. Durakta otururken çizimlere bakarak zihnimizi çalıştıracağız. Bizim için bile çok faydalı bir proje” dedi.

Isparta'da Durakta matematik Projesine Tam Destek

Isparta'da bir grup minik öğrenci tablet telefon bağımlılığına yakalanmış çocukların bu kötü huyundan vazgeçmeleri ve derslerine odaklanmaları için başlattıkları bir kampanya büyük beğeni topladı.

Isparta'daki otobüs duraklarında bekleyen çocukların, öğrencilerin zamanlarını matematik Öğrenerek geçirmek için durak camlarına matematik soruları olduğu afişler yapıştırdılar.

Minik öğrencilerin bu güzel projesine belediye tam destek verdi.

Projenin mimarları ve ögretmenlerini durakta ziyaret eden Belediye Başkan yardımcısı Fahretdin Gözgün, kendilerini tebrik ederek proje hakkında bilgi aldı.

Projeyi çok beğendiğini belirten Gözgün, minik öğrencilerimizde, farkındalık oluşturulacak, bilime yönlendirecek güzel bir çalışma başlatmışlar. Günümüzde tablet, telefon bağımlılığı oldukça yaygın hale geldi. Bu bağımlılık özellikle çocuklarımızdada var.

Onun için durakta matematik projesi başlatan çocuklarımızı tebrik ediyorum dedi. Başkan yardımcısı Gözgün program bitiminde minik çoçuklara çikolata ikramı için makamına davet ederek götürdü.