E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli. E okul vbs giriş, devamsızlık bilgileri sorgula. E Okul giriş sınav sonuçları öğren... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi ile okul bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.



Günümüzün modern internet teknolojisi 2007 yılından bu yana eğitim sisteminde de aktif rol üstleniyor. Velilerin son yıllarda çok sık kullanmakta olduğu e okul veli bilgilendirme sistemi de Milli Eğitim Bakanlığı’nın modern teknolojiye entegrasyon çalışmaları kapsamında velilerin hizmetine sunmuş olduğu en önemli dijital eğitim projelerinden birisidir. Özellikle de vatandaşın son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabilmekte olduğu bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde aktif hizmet politikası benimsemesi öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki eğitim ilişkisinin daha sağlam temellerde kurulmasına ve her zaman güncel tutulmasına olanak sağlıyor. Bu durumda hem Türkiye’deki eğitim sisteminin daha kaliteli standartlara ulaştırılmasına hem de öğrencilerin okulda çok daha yüksek başarılar elde edebilmesine yardımcı oluyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E Okul projesi başta olmak üzere modern teknoloji ve internet temelini baz alan dijital eğitim projelerine fazlasıyla ağırlık veriliyor.

MEB tarafından yapılan sınavlara giren öğrencilerin sınav sonuçlarını da e okul üzerinden öğrenmesi mümkündür. Sınav sonuçlarının açıklandığına dair duyuru yapıldıktan sonra yapılacak olan e okul girişi sonrasında öğrencilerin sınav bölümünden tüm sınav notlarını görüntülemesi mümkündür. Bu açıdan sadece okuldaki yazılıların sonuçları için değil, sınavlar için de e okul işlemleri yapılarak bilgi sağlanabilmektedir. Bu imkan tüm öğrenciler için geçerli olup tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise internet üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden gerçekleştirilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi üzerinde öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor. Öğretmen ve okul idarecilerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev sürelerinin başında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfadaki ilgili bölümde yer alan güvenlik kodu karakterlerinin girişini eksiksiz ve hatasız olarak gerçekleştirerek, sisteme giriş yapabiliyor. Yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ile birlikte öğretmen ve idareciler güncel eğitim bilgilerinin girişini son derece pratik bir kullanımlı ile gerçekleştirebiliyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrenci bilgileri odaklı olarak not bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne bilgisi, not ortalaması, başarı belgesi ve şube ortalaması gibi bilgilerin girişleri gerçekleştiriliyor.