Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne’de renkli görüntülerle kutlandı. Tüm yurtta ve dış temsilciliklerde kutlanan bayram Türkiye’nin en batısındaki ili Edirne’de de coşkulu geçti.

Kutlamalara her yıl olduğu gibi bu yıl da civar illerin yanında Balkan ülkelerinden gelen çocuklar da renk kattı. Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, Kosova ve Bosna-Hersek ülkelerinden gelen onlarca çocuk, 23 Nisan etkinliklerinde boy gösterdi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 21 Nisan’dan bu yana il merkezinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Edirne’nin farklı okullarında okuyan öğrencilerin yanı sıra yurt dışından gelen öğrenciler gösteriler yaptı. Bayramın finali ise bugün yapıldı. Sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan bir konuşma yaptı. Ardından, yıl içerisinde çeşitli kategorilerde derece alan öğrencilere ödüller verildi. Buradaki programın ardından törene katılan protokol üyeleri ve çocuklar Saraçlar Caddesi üzerinden kutlamaların yapılacağı 25 Kasım Stadyumu’na geçti. Protokolün yerini almasıyla birlikte kutlamalar başladı. Kutlamalar kapsamında öğrenci gruplar gösteriler yaptı. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde çimenlere çıkan küçük pehlivanların gösterisi nefes kesti. Gösterilerin ardından Vali Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, statta öğrenciler için açılan stantları gezdi.

Gösteriler ardından, öğrenci gruplarını ziyaret eden protokol üyeleri yabancı öğrencilere yakın ilgi gösterdi. Öğrenci gruplarıyla fotoğraf çekiminin ardından resmi program sona erdi.