Edirne’de ilk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 57 binin üzerindeki öğrenci, bugün karne sevinci yaşadı.
2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi'nin ilk yarısı sona erdi. Öğrenciler, 15 gün sürecek olan tatil öncesinde son kez okula geldi.

Karne almanın heyecanıyla anne ve babalarıyla okullara akın eden öğrenciler, öğretmenlerinden karnelerini almayı heyecanla bekledi. Sabah saatlerinden itibaren sıralardaki yerini alan öğrenciler tek tek karnelerini aldı.
Kimi öğrenciler karne sevincini yaşarken, notları düşük olan öğrenciler ise buruk sevinç yaşadı. Karnelerini alan binlerce öğrenci, 15 gün sürecek ilk yarı tatili için evlerinin yolunu tuttu.

Edirne merkezde Plevne İlkokulu öğrencileri, karnelerini Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın elinden aldı. Karne programı nedeniyle ilkokulda bir tören düzenledi. Öğrenciler, Vali Şahin’i çiçeklerle karşıladı. Yüzlerce öğrenci, öğretmen ve velinin katıldığı programda halk oyunları ekiplerinin gösterisinden sonra karne dağıtımı yapıldı.

Öğrencilerin karnelerini dağıtarak onların sevincine ortak olan Edirne Valisi Şahin, yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının bugün itibariyle tamamlandığını belirterek, bugün çocuklara karnelerini verdiklerini söyledi. 15 gün sonra yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Şahin, ilde 57 binin üzerindeki öğrencilerden 10 bininin takdir, 8 bininin ise teşekkür almasını kendisini sevindirdiğini belirtti.

Bu sonucun öğrencilerin başarılı, öğretmenlerin ise onların başarılı olması için çalıştığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Şahin, “İnşallah çocuklara ödev vermemişler. Çocuklar doyasıya oynasınlar. Onların o sevinci hiçbir şeye bahşedilmez. Aynı şeyleri biz de yaşadık. İşte bu duygular hep böyle tekerrür edip gidiyor.” dedi.