Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Özel Özcan İlkokulu, kitap okuma şenliği düzenledi. Her yıl 1. sınıflara yönelik yapılan okuma şenliği, ilkbahar havasının başlamasıyla bahar şenliği tadında geçti. Öğrenci velilerinin de Küçükkuyu, Altınoluk, Güre, Akçay, Havran, Burhaniye ve Ayvalık’tan gelerek şenliği katıldığı belirtildi.

Okulun bahçesindeki şenlikte 1. sınıflar çuvalla zıplama, yumurta taşıma, halat çekme ve balon patlatma yarışları yaptı. 2,40 metrelik boyuyla tahta bacaklı palyaço ilgi odağı oldu. Öğrencilerle tokalaşan palyaço, yumurta yarışını başlattı ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Şenliğin sonunda ise okulun mutfağında Ömer Usta'nın hazırladığı pilav ve ayran, yaklaşık 300 kişiye ikram edildi.

Küçükkuyu’dan gelen Hüseyin Uzun, "Böyle güzel bir havada çocuklarımıza bu etkinliği hazırlayan Özel Özcan’ı kutluyorum. Çocuklarla birlikte biz de eğlendik. En çok balon patlatma hoşuma gitti." dedi. Edremit’ten Şahin Kutluca da, "Havanın güzel olması, ortamın çok hoş olması, yarşmaların da güzel geçmesini sağladı. Okulumuza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz." dedi. Özel Özcan İlkokulu Müdür Yardımcısı Abdi Poyraz ise, "Özel Özcan olarak bunu geleneksel hale getirdik. Çocuklarımızı yarıştırarak eğlendirmek, velilerimizle beraber olmak bizleri çok memnun ediyor. Burada kazanmak kaybetmek önemli değil, önemli olan eğlenmekti, biz de bunu Özel Özcan olarak sağladığımızı düşünüyoruz." dedi.